Skandaalne paipoiss kappab võidukalt loojangusse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil ilmselt karjääri lõpust teatav Peyton Manning võib rahulikult Super Bowli võitjakarikat imetleda.
Lähipäevil ilmselt karjääri lõpust teatav Peyton Manning võib rahulikult Super Bowli võitjakarikat imetleda. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide tavapärane elurütm on nüüdseks ilmselt taastunud, sest sealse suurima telesündmuse Super Bowli ümber tiirelnud kired hakkavad tasapisi maha jahtuma. Sellegipoolest oli ameerika jalgpalli tippliiga NFLi finaalmäng tähenduslik, sest ala läbi aegade üks paremaid mängujuhte Peyton Manning lõpetas karjääri võiduga ja aitas Denver Broncose üle 17 aasta taas tiitlini. Enne finaali soosikuks peetud Carolina Panthers jäi aga taas tühjade kätega.

Broncose 24:10 võiduga lõppenud kohtumises jäi 39-aastane Manning küll tagaplaanile, aga pärast seda koondus suurem osa tähelepanust ikkagi talle. Mis siis, et Broncose edu võtmeks oli hoopis kaitseliin eesotsas finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Von Milleriga ja Manningu vorm polnud enam parimate päevade tasemel.

USA üks populaarsemaid sportlasi ei tahtnud kohe pärast lõpuvilet loobumisotsusest teatada ja läks selle asemel hoopis San Francisco öhe Budweiseri õlut nautima. Targem on paar päeva oodata, sest Broncose triumfi pole mõtet enda isikuga varjutada. «Lasen mõtetel settida. Oli emotsionaalne nädal ja emotsionaalne mäng,» rääkis Manning USA meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles