Järjekordne meldooniumijuhtum: ukrainlannast Euroopa meister peab sise-MMi vahele jätma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Lupu (esiplaanil).
Natalja Lupu (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Ukraina 800 meetri jooksja Natalja Lupu jääb eemale sel nädalalõpul Portlandis toimuvast kergejõustiku sise-MMist, sest tarvitas meldooniumit.

Esmalt teatas Lupu eemalejäämisest Ukraina kergejõustikuliit, hiljem kinnitas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), et Lupu on andnud positiivse proovi meldooniumi osas. 2013. aasta sise-MMil 800 meetri jooksus kuldmedali võitnud Lupu selgitas ametlikus avalduses, et on meldooniumit kasutanud 15 aastat tervislikel põhjustel. Ukrainlanna sõnul lõpetas ta aine tarvitamise mullu novembris ehk kaks kuud enne seda, kui see ära keelati.

2015. aasta sise-MMil pronksi võitnud Lupu jaoks pole aga praegune juhtum esimene dopingupatt, sest 2014. aastal määrati talle üheksa kuu pikkune keeld, kuna Poolas toimunud sise-MMi järel avastati tema organismist metüülheksaneamiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles