Eesti U18 hokikoondis võitis Hispaanias esikoha ja kerkis uueks hooajaks kõrgemale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 hokikoondis
Eesti U18 hokikoondis Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti U18 jäähoki noortekoondis lõpetas MM-i II divisjoni turniiri Valdemoros 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) võiduga Hispaania üle ning tõusis järgmiseks hooajaks astme võrra kõrgemale.

Avakolmandikul läks Eesti koondis Vladimir Nestertšuki väravast kiiresti juhtima, ent Bruno Baldris ja Alejandro Burgos karistasid ära arvulisse vähemusse jäämise. Teise kolmandiku lõpuosas viisid Nikita Minin ja Rasmus Kiik meeskonna 28 sekundiga kaotusseisust eduseisu, vahendas jäähokiliidu koduleht.

Viimasel perioodil algas tõeline kassi-hiire mäng. Kolmandiku kaheksandal sekundil seadis Burgos jalule viigi, pool minutit hiljem juhtis Eesti taas tänu Dmitri Patruševi väravale. Kolmandiku keskel tegi Alberto Martinez seisuks 4:4, kuid mänguajal 54:28 kindlustas Nikita Kozõrevi tabamus Eestile nii mänguvõidu kui koha uueks hooajaks II divisjoni A-grupis.

Eesti poolel hinnati mängu parimaks avavärava autor Vladimir Nestertšuk, kes lisaks andis kaks resultatiivset söötu. Nikita Minin sai lõpuks kirja 1+1. Daniil Erport tõrjus Eesti koondise väravas 27 ning hispaanlastel Lucas Serna 29 vastaste pealeviset.

Turniiri lõplik paremusjärjestus: Eesti 15, Hispaania 12, Serbia 9, Island 3, Belgia 3, Hiina 3.

Vladimir Nestertšuk valiti turniiri parimaks ründajaks ning oli ühtlasi ka 7+6 punktiga turniiri resultatiivseim mängija. Punktibörsil järgnesid talle Nikita Minin (6+4), Alejandro Burgos (Hispaania, 5+4), Rasmus Kiik (5+4), Kristjan Simson (5+3) ja Nikita Kozõrev (4+4).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles