Inglismaa liiga parimaks mängijaks valiti Alžeeria koondislane

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riyad Mahrez (keskel)
Riyad Mahrez (keskel) Foto: SCANPIX

Kaasmängijad valisid Inglismaa jalgpalli kõrgliiga parimaks mängijaks Leicester City ja Alžeeria koondise äärepoolkaitsja Riyad Mahrezi. Teise koha sai hääletusel Leicesteri ründaja Jamie Vardy ja kolmas oli Tottenhami väravakütt Harry Kane.

Marhrez sündis 1991. aastal Prantsusmaal. Seal algas ka tema profikarjäär, kui ta aastatel 2009-2012 Prantsusmaa tugevuselt neljandas liigas Quimperi ja Le Harve II eest mängis. Seejärel murdis Mahrez Le Harve põhimeeskonda ja tegi Prantsusmaa tugevuselt teises liigas kaasa kuni 2014. aasta jaanuarini.

Siis tuli aga pakkumine Leicester Citylt ja Mahrez sõlmis toona Inglismaa tugevuselt teises liigas mänginud klubiga kolme ja poole aasta pikkuse lepingu. Edasine on juba ajalugu: City võitis Inglismaa esiliiga, suutis eelmisel aastal napilt kõrgliigasse püsima jääda ja liigub tänavu juba meistritiitli suunas. Mahrez on Premier League’is löönud Leicesteri eest 17 väravat ja andnud 11 resultatiivset söötu.

Alates aastast 2014 kuulub ta ka Alžeeria koondisesse, milles eest on 24 mänguga löönud neli väravat.

Inglismaa kõrgliiga parimaks noormängijaks valiti Tottenhami poolkaitsja Dele Alli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles