Jalgpalli otsepilt: üleminutite thriller lõppes Levadia võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas lõppes FC Flora ja FC Levadia vaheline 17. vooru ette peetud põnev kohtumine Levadia 2:1 võiduga, seejuures sündis võiduvärav kohtumise viiendal lisaminutil.

Samal ajal oli Nõmme Kalju koduväljakul samuti 2:1 üle Infonetist - kuigi 51. minutil asus Infonet tänu Aleksandr Volodini väravale juhtima, viigistas Tarmo Neemelo 60. minutil seisu. Seejuures tuli Neemelo väljakule vaid kaks minutit enne tabamust. 64. minutil sai Kalju keskkaitsja Jorge Rodrigues teise kollase kaardi ja eemaldati, kuid 70. minutil näitas kohtunik Kristo Tohver punast ka Infoneti äärekaitsjale Dmitri Kruglovile. Kalju võiduvärav sündis 80. minutil, kui Andrei Sidorenkov saatis karistuslöögist palli väravasse.

Kuigi Levadia juhtis mängu esimese poolaja lõpus löödud Evgenii Kobzari väravast, suutis FC Flora mängu 90. minutil tänu Joonas Tammele viigistada. Mängu lõpp oli aga eriti tuline, sest Igor Morozov suutis viiendal üleminutil Levadiale kolm punkti kindlustada.

Levadia asub pärast kümmet kohtumist 22 punktiga tabeli teisel real, Flora on sama arvu mängudega teeninud 14 punkti ning on tabelis viies. Liidrina jätkab Kalju, Infonet langes kolmandaks. Tabelitipp näeb välja järgmine (Tammekal on teistest mäng vähem peetud):

  1. Nõmme Kalju 25 punkti
  2.  FC Levadia 22 p
  3. Infonet 20 p
  4. Tartu Tammeka 15 p
  5. FC Flora 14 p

 «Kohtunik ei lasnud täna jõuliselt mängida, kuid eks see meie viga oli, et lõpus ära lasime lüüa. Teine poolaeg saime enda mängu peale ning oleksime võinud rohkem kui ühe ära lüüa,» rääkis mängujärgselt FC Flora kaitsja Joonas Tamm.

«Flora mängis täna hästi, võib-olla olime esimesel poolajal üle, kuid teisel poolajal vajusime liialt ära, tegime ainult kaitsetööd. Peab meeskonda kiitma, et lõpuni võitlesime, aga eks meil oli ka õnne. Meeskond on meil ühtlane, keegi ei lasnud pead norgu ning said aru, et vile lõpetab mängu,» võttis Rimo Hunt Postimehele mängu kokku.

FOTO:
FOTO: Foto: Sander Ilvest

Enne mängu:

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – FC Levadia

Teisipäeval, 26. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Ei ole endiselt koduses jalgpallis suuremat duelli kui Flora ja Levadia vastasseis, ehkki Kalju-Flora mängud tallavad populaarsuselt ja põnevuselt juba selle kandadel. Derbiklassika esimene vaatus mängiti maha kohe selle hooaja avavoorus ja seinal rippunud püss seekord pauku ei teinud – väravad jäid löömata ning tablool seisid lõpuvile kõlades endiselt kaks ümmargust nulli.

Talvel kõvasti meeskonda uuendanud ja peatreenerigi välja vahetanud Levadias oldi punkti üle märksa rõõmsamad kui Flora leeris. Avaring on aga näidanud, et hooaja eel soosikuks kuulutatud Floral ongi väravasihiku paika saamisega märkimisväärseid raskusi. Nädalavahetusel loksus kõik Pärnu vastu viimaks paika, kui Andre Frolovi penaltist ja Rauno Sappineni kahest tabamusest võeti 3:0 võit ning tehti lõpp viis mängu kestnud võiduta seeriale. Levadia pidi seevastu taga kiruma käest lastud punkte, kui Tartu Tammeka vastu anti kümmekond minutit enne lõppu eduseis ära ja lepiti 1:1 viigiga.

Nii lahutab 19 punktiga kolmandal kohal olevat Levadiat ja 14 punktiga viiendal tabelireal asuvat Florat enne duelli teist vaatust viis punkti. Flora jaoks halvimal juhul võib mahajäämus Levadiast sestap käriseda kaheksale punktile ja sõltuvalt samal ajal toimuvast Kalju-Infoneti mängu tulemusest on õhus ka võimalus, et kolmapäeva koites ollakse liigatabeli liidrist juba tervelt 11 punkti kaugusel.

Vara on veel rääkida mängust elu ja surma peale, kuid ülitähtis on see kohtumine mõlemale meeskonnale siiski. Mullu lõpetas rõõmsamal noodil Flora – pärast meistritiitli kindlustamist alistas kammitsaist vabanenud meeskond eelviimases voorus Levadia 2:0. Värvikast mängust jäi paljudele ennekõike meelde Sergei Pareiko eemaldamine, kuid selle varjus lõpetas Flora meeletult pikale veninud piinliku seeria. Nimelt oli enne mullust oktoobripärastlõunat võetud Levadia viimane skalp tervelt neli aastat (!) varem, vahepealsed 15 mängu lõppesid aga viigi või Levadia võiduga.

Läbi aegade on meeskonnad vastamisi 90. korda, liigamängudes aga 70. korda. Seni on selgelt peal Levadia – neil on kirjas 33 ja Floral 16 võitu, 20 mängu on lõppenud viigiga. Tänavu on mõlemad olnud kindlad kaitses – Levadia on lasknud endale üheksa vooruga lüüa vaid kolm ja Flora neli väravat. Küll aga koonerdatakse väravatega. Flora on oma 14 tabamusest 12 löönud kolmes mängus ja jäänud neljas kohtumises sootuks kuivale, Levadia on vastase võrku sahistanud kümnel korral ning selles arvestuses edestatakse vaid tabelis kahel viimasel kohal olevat Pärnut ja Rakveret.

Levadiat ei saa sedapuhku aidata kaitsja Maksim Podholjuzin, kes teenis Tammeka vastu minutiga järgemööda kaks kollast kaarti ja saadeti varakult puhkama. Samuti sai juba avapoolajal vigastada ja oli sunnitud väljakult lahkuma klubi värskeim täiendus, Venemaa ründaja Alan Gatagov. Floral olulisi puudujaid pole.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Oleme meeskonnaga viimaste voorude jooksul käinud läbi tulest ja veest ning kindlasti on see meid karastanud. Sisu meis on ja derbiks oleme keskendunult valmistunud. Kindel on see, et tuleb väga tugev mäng.»

Flora kaitsja Gert Kams: «Teisipäeval ootab meid ees linnalahing igipõlise rivaali Levadiaga. Oleme saanud mänguks hästi valmistuda ning oleme homme värsked ja teravad. Loodame näha tribüünidel palju inimesi!»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Ees ootab hooaja teine Tallinna derby, mis on alati eriliseks maiuspalaks nii mängijatele kui ka publikule. Eelmises mängus tabas meid tagasilöök, kui pidime Tammeka vastu viigiga rahulduma, seda suurem on meeskonna võidunälg kohtumises FC Floraga. Peame kaitses kindlalt mängima ning rünnakud lõpuni viima. Samuti peame olema hoolsad, et vältida arutuid kollaseid kaarte, mis võivad hooaja edenedes kalliks maksma minna. Oleme suureks mänguks valmis ja sõidame Lillekülla selge sooviga kohtumine võita ning kolme punktiga oma positsiooni kindlustada. Ootame kõiki poolehoidjaid meile kaasa elama.»

Levadia väravavaht Sergei Lepmets: «Hooaja avamängus tegime FC Floraga võitlusliku viigi, nüüd tahame igipõlise rivaali üle mängida ja kolm punkti välja võidelda. Peame olema kaitses hoolikad ja rünnakul teravad. Avaring näitas, et suudame kõikide vastastega mängida ja tiitli nimel heidelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles