Neljapaat põrkas EMil kaatriga kokku – kaks paari uusi aere puruks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä EMil pärast kokkupõrget kaatriga.
Eesti paarisaeruline neljapaat Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä EMil pärast kokkupõrget kaatriga. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo said eelmisel nädalal USAst endale uued Concept2 aerud, mis on võrreldes varasematega peenemad ja annavad tootja hinnangul rajal ka paarisekundilise võidu. Sel nädalal on sõudjad Brandenburgis EMil ja loomulikult on kaasas ka uued aerud. Tänane treeningpäev lõppes eestlastele aga nukralt, kuna kaatriga kokkupõrke järel on kaks paari aere puruks. Õnneks sportlased pääsesid ise juhtunust vigastusteta.

Eesti koondise juhendaja Matti Killingu sõnul sattus korraldajate kaater sportlaste veele ning juhtunu eest võttis süü enda peale Rahvusvaheline Sõudeliit FISA. «Korraldajate kaater tegeles parasjagu reklaamplakatitega ning sõitis niimoodi ka sportlaste treeningalasse. Kuna sõudjad on paadis seljaga sõidusuunas, siis meie mehed ei näinud, et kaater oli neile ette sõitnud. Mehed panid kaatrile täie jõuga sisse,» kirjeldas juhtunut Killing. «Kokkupõrke tagajärjel on kaks paari uusi aere puruks. Lisaks rikuti täielikult ka meie treeningpäev.»

Kui eestlased tellisid neljapaadile uusi aere, siis USAst saabus Eestisse viis paari ehk tagavaraks oli ette nähtud üks paar. Seega on praeguses seisus üks komplekt sõiduvahendeid puudu. «FISA tunnistas, et tegemist oli nende kaatri ja nende eksimusega ning seega korvavad nemad ka kulud,» sõnas Killing. «Teinekord juhtub, et sõudjad eksivad ja sõidavad kuhugi otsa, kuid sellist korraldajate eksimust naljalt ette ei tule.»

Aerudest jäid ilma sõidusuuna kaks esimest meest ehk Jämsä ja Raja. Seega pidid Endrekson ja Taimsoo kahe mehe jõul neliku ja viga saanud varustuse kaldale tüürima. «Kõige tähtsam, et mehed jäid terveks. 1 meeter jäi puudu, et asi oleks võinud päris halvasti lõppeda,» tõdes eestlaste juhendaja. «Paat sai ka kergelt viga, kuid selle teeb Filippi (firma, kellelt paat pärineb) kiirelt korda. Concept ehitab nüüd meile uusi aere.»

Sõudjad teevad EMiga algust homme. Neljapaate on Saksamaal stardis kaheksa ehk võistluse avapäeval on kavas kaks eelsõitu (Eesti aja järgi kell 14.25, 14.30). Otse finaali pääsevad mõlema sõidu võitjad. Ülejäänud kuus paatkonda jätkavad võistlust laupäevases (kell 13.35) vahesõidus. Finaalid sõidetakse EMil pühapäeval: neljapaadi A-finaal kell 12.48 ning B-finaal kell 9.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles