Ralf Aron tõusis Austrias uustulnukate arvestuses pjedestaalile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Prema Powerteam

Austrias Red Bull Ringil toimunud Euroopa vormel-3 meistrivõistluste neljandal etapil finišeeris Ralf Aron kahel korral esikümnes ja uustulnukate arvestuses tõusis ka pjedestaalile.

Nädalavahetus Austrias kujunes Aronile suhteliselt keeruliseks ja võistlussõitudes koges ta päris palju ebaõnne. Esimest sõitu, mis lõpuks jäi pooleli suure avarii tõttu, alustas Aron üheksandalt kohalt ja samal kohal jõudis ka finišisse. Teises sõidus oli Aron sunnitud keset võistlust boksipeatuse tegema, et vahetada purunenud esitiib, ja seetõttu 12. kohast kõrgemale polnud enam võimalik tõusta.

Pühapäeval toimunud kolmandat sõitu alustas Aron neljandalt stardikohalt ja võitles esimestes kurvides ka kolmanda koha pärast, aga tihedas konkurentsis toimus palju trügimist ja mitmeid kontakte, mistõttu langes eestlane hetkeks isegi esikümnest välja. Lõpuks suutis Aron siiski tõusta üheksandaks.

«Esimeses kvalifikatsioonis suutsin oma ringiaegu pidevalt parandada, aga viimastel ringidel tegin ise paar viga. Teine ajasõit kulges päris hästi, aga vahed olid hästi väikesed ja konkurents väga tihe. Kaotasin parimale vaid 0,2 sekundiga, aga koht oli alles kaheksas,» sõnas Aron.

«Esimene võistlussõit kulges iseenesest päris normaalselt. Ja kuigi kaotasin esimeste ringide rüselemises mõned kohad, siis suutsin lõpuks siiski punktikohale tõusta. Teises sõidus oli taas palju trügimist ja jäin seetõttu ka esitiivast ilma ning pidin boksi sõitma. Viimases sõidus tegin väga hea stardi ja jõudsin kolmandal kohal sõitnud rivaalile juba kõrvale, aga ta keeras mulle peale ja kaotasin seetõttu aega. Ja juba teises kurvis oli suurem kokkupõrge, mida vältides kaotasin päris mitu kohta. Ohutusauto lahkumise järel toimus veel rüselusi ja langesin vahepeal juba esikümnest välja, aga lõpuks õnnestus siiski üheksandaks tõusta.­»

Kokkuvõttes on Aron kogunud 67 punkti ja hoiab hetkel 10. kohta. Uustulnukate arvestuses on Eesti võidusõitja 3. kohal.

Järgmine Euroopa F3 meistrivõistluste etapp toimub juunikuu viimasel nädalavahetusel Norisringi ringrajal Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles