Timo, tammepuust saarlane

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tammemaa rünnakul.
Timo Tammemaa rünnakul. Foto: cev.lu

Timo Tammemaast räägitakse tänavu rohkem kui varem. 24-aastane saarlane on end Eesti koondise kiirründajate hulka mänginud ja on seal igati nähtav kuju. Viimati kinnitas ta seda möödunud nädalal Türgis, kus tugevas konkurentsis hulgalisti löögi- ja servipunkte kogus. Järgmine ülevaatus ehk Euroopa liiga teise ringi otsustavad mängud näitavad, kas meie meeskond miinimumprogrammi (pääs finaalturniirile) Rakveres vahemkus 18.-20.06 teoks teeb, kirjutab volley.ee.

Eesti koondise temporündajad on pikad: Andri Aganits 207, Ardo Kreek 203, praegu veidi tõbine Henri Treial 202, uustulnuk Kevin Soo 199 cm. Kreek oli Prantsusmaa kõrgliigas tänavu paremuselt viies blokeerija, eeloleval hooajal saab samas liigas võimaluse silma paista ka Tammemaa. «Blokivaist on tal olemas, rünnakul oskab ta blokist mööda lüüa nii vasakult kui paremalt,» teab tema kauaaegne juhendaja Raul Reiter, Audentese ja Selveri meeskonna treener.

Tammemaa esimene treener Kuressaares oli Edgar Haavik. «Minu trenni tuli Timo vist 12-aastaselt. Pikk ja hea oli ta juba varakult, aga läks aega, kuni ta võrkpallist tõsisemalt huvituma hakkas. Kasutasin teda nii tempo- kui nurgaründajana. Kui Reiter Timo Audentesesse kutsus, oli areng kindlustatud. Tee Eesti noortekoondisse oli avatud.»

Selveris mängis Tammemaa aastail 2009 kuni 2014, seejärel kaks hooaega Pärnus. Enamasti võis teda näha võitjameeskonnas. Eesti koondisse kutsus peatreener Gheorghe Cretu ta 2015. aastal. Oli viimane aeg ta tugevasse välisklubisse saata. Kutsujaks oli Toulouse´i võrkpalliklubi, tänavu Prantsusumaal põhiturniiri neljandana lõpetanud meeskond (kaotas veerandfinaalis Ajacciole). Prantslastele näivad eestlased sobivat, Järgmine proovieksemplar on nüüd siis tagasihoidlik saarlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles