Finaalturniiri ajal isa matnud Horvaatia kapten lõpetas koondisekarjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darijo Srna.
Darijo Srna. Foto: SCANPIX

Horvaatia jalgpallikoondise kapten Darijo Srna teatas, et lõpetab koondise esindamise. Horvaatia jäi jalgpalli EM-finaalturniiri kaheksandikfinaalis eile õhtul lisaajal 0:1 alla Portugalile.

Srna jaoks oli turniir kurb ka eraelulises plaanis, sest pärast avamängu suri tema isa. Horvaatias käinud ja isa matnud Srna naasis Prantsusmaale ja aitas koondist järgmistes mängudes, ent teatas nüüd, et koondisekarjääriga on kõik.

34-aastane Srna jõudis koondist esindada 134 mängus ja lüüa 22 väravat, ühtlasi on ta Horvaatia rekordinternatsionaal. Profikarjääri Spliti Hajdukis alustanud Srna siirdus juba 2003. aastal Ukrainasse Donetski Šahtari ridadesse ja mängib seal praeguseni. Ka tema unistus on seotud selle klubiga.

«Keskendun nüüd Šahtarile. Ihkan endiselt edu ning mu suurim soov on lõpetada karjäär Donbass Arenal. See on minu linn, minu staadion ja minu elu,» sõnas Srna. Donetski klubi pidi 2014. aastal Ukraina kriisi puhkedes linnast lahkuma, praegu peetakse kodumänge Lvivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles