Ragnar Klavan on Liverpooli poolehoidjate ootusi ületanud (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool (punases) ja Chelsea kohtumine. Ragnar Klavan (vasakul).
Liverpool (punases) ja Chelsea kohtumine. Ragnar Klavan (vasakul). Foto: SCANPIX

Liverpooli tegemisi kajastav veebileht This is Anfield tegi Eesti koondise kaptenist Ragnar Klavanist ülevaate, kus kiidetakse eestlase esitusi USA tuuril.

«Hoolimata Klavani pikkusest, tundub ta kiire ning on seniste mängude põhjal loonud väga hea sideme Dejan Lovreniga. Mamadou Sakho ja Joel Matipi vigastused viitavad sellele, et just Klavan on Lovreni keskkaitsepartner Inglismaa kõrgliiga esimestes mängudes,» kirjutati veebilehel.

Ka Klavan ise kommenteeris USA tuuri ajal oma koostööd Lovreniga. «Meil on hea suhe ning hakkan vaikselt kõigega harjuma. Siin mängitakse teist stiili jalgpalli kui Bundesligas, kuid ma hakkan seda omaks võtma,» rääkis Klavan.

Liverpool mängis USA tuuril kokku kolm kohtumist, millest võideti vaid üks. Hoolimata kaotustest nähakse Klavani positsiooni klubis tugevamana kui esialgu võis arvata. «Eestlane on keskkaitsja täiskomplekt. Temasugusest mängijast tunti eelmisel hooajal puudust. Ta on lihtne mängija, kellele meeldib teha agressiivseid vaheltlõikeid ning kes kasutab oma positsioneerimisoskust, et peatada rünnakuid,» analüüsiti Klavanit.

Kuigi artiklis toodi välja, et Klavan jääb kiiruselt alla nii Matipile kui ka Sakhole, lisati, et Klavan on väga tugev ka õhuvõitlustes. Just peapallide mängimisel oli Liverpool eelmisel hooajal hädas.

Kõige rohkem kardetakse AS Roma mängu põhjal, et vastaste ründajad jõuavad liiga kergesti Klavani selja taha. Nimelt tuuakse välja, et Klavan ja Lovren hoidsid Roma mängus teineteisega liiga suurt vahet ning see andis itaallastele liiga palju ruumi. Samas tunnistatakse, et tõenäoliselt tekkis see probleem vähesest koosmängimisest.

«Kuigi Klavan pole tõenäoliselt Matipi ja Sakho vigastuspausi lõppedes enam Klopi esimestest valikutest, tõestas ta USA tuuril, et tema peale saab loota ning ta on võimeline mängima,» kirjutati lõpetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles