Ujujate nääklusena alanud tüli on muutunud rahvusvaheliseks sõnasõjaks (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mack Horton võitjana keskel, hõbemedali saanud Sun Yang paremal.
Mack Horton võitjana keskel, hõbemedali saanud Sun Yang paremal. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel on oma ujujate tõttu sattunud sõnasõtta Hiina ning Austraalia.

Tüli lahvatas meeste 400 meetri vabaltujumise finaali järel, kui esikoha saanud Austraalia ujuja Mack Horton võttis sõna hõbemedalile tulnud hiinlase Sun Yangi osas. Nimelt määrati Yangile 2014. aastal kolmekuuline võistluskeeld, kuna ta oli arsti poolt välja kirjutatud keelatud ainet trimetasidiini kasutanud südamehaiguse raviks. Nüüd Rios pritsis hiinlane treeningul Hortonit veega ja Austraalia mees vastas seepeale terava kommentaariga: «Ta tahtis sel moel mind tervitada, aga ma ei vastanud, sest mul pole dopingupatuste jaoks aega.»

Pärast võistlust ütles Horton, et just hiinlasele ja tema võimalikule võidule mõtlemine pani teda eriliselt pingutama ja kulda võitma. Kui Austraalia väljaanne Daily Telegraph kaitses pärast finaali oma sportlase kommentaare, siis Hiina ajaleht Global Times vastas omakorda sõnavõtuga, mis tegi maha tervet Austraalia rahvast.

«Paljudes tõsiseltvõetavates kirjatükkides, mis on Lääne inimeste poolt kirjutatud, on Austraaliat kirjeldatud kui tsivilisatsioonide ääreala,» seisis Global Timesi artiklis. «Mõnedel juhtudel viidatakse selle maa ajaloole, kui nad olid Suurbritannia arengumaast vangla. See annab mõista, et keegi ei peaks olema üllatunud, kui selle maa elanikud käituvad ebaviisakalt,» lisas Hiina väljaanne.

Kahe ujuja nääklusest alanud tüli vallutas ka sotsiaalmeedia, kui Hortoni kontosid rünnati rohkete nõuetega hiinlase ees vabandada. Lisaks on pahameel jõudnud ka ühe süütu kõrvalseisjani, kui Mark Hortoni nimeline inglane kurtis, et teda on enam kui 200 000 korda sotsiaalmeedias mainitud ning kuna teda aetakse Austraalia ujujaga segamini, siis on teda asutud internetis kiusama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles