Õnnetu Venemaa naiskond kaotas kuivalt Šveitsile

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa naiskonna mängijad.
Venemaa naiskonna mängijad. Foto: SCANPIX

Rio olümpiaturniiril käis mäletavasti halvasti Venemaa võrkpallurite käsi – meeskond oli neljas, naiskond viies. Nüüd, kuu aega pärast olümpiat, sai Venemaa klubide koondis lüüa Šveitsi naiskonnalt – koguni 0:3.

Zürichi Volero mängijate baasil moodustatud Šveitsi esindus alistas Jekateringburgis kuivalt ka Türgi juunioride naiskonna ja Krasnodari Dünamo, pälvides esikoha. Venemaa klubide koondise moodustasid enamjaolt maailma ühe kuulsama klubi Uralotška mängijad. Lootus tähistada Uralotška 50. juubelit turniirivõiduga, kustus juba avavoorus. Erandkorras juhendas Uralotškat 78-aastane Nikolai Karpol, maailma kõigi aegade edukamaid naistetreenereid, kirjutas volley.ee.

«Ütlesin kohe, et seekord viiakse peaauhind välismaale, Šveits võitis teenitult,» tunnistas Karpol ajakirjanikele juba pärast esimesi mänge. Olümpiamängude eel ja ajal naiskonda treeninud ning õpetanud Juri Maritšev oli juba vallandatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles