Kataloonia patrioot Gerard Pique lõpetab MMi järel Hispaania koondise esindamise

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique mängus Albaania vastu. Tema varrukatelt puuduvad Hispaania lipu värvid
Gerard Pique mängus Albaania vastu. Tema varrukatelt puuduvad Hispaania lipu värvid Foto: SCANPIX

29-aastane jalgpallur Gerard Pique teatas, et lõpetab 2018. aasta MMi järel Hispaania koondise esindamise. Selle avaldusega esines ta pärast eilset 2:0 võidumängu Albaania üle.

Eilse mängu ajal sattus Pique meedia huviorbiiti, kuna tema särk erines kaaslaste omast. Kui kõigil teiste koondislaste särgi varrukatel olid Hispaania lipu värvid, siis Pique omal mitte. Mees ise selgitas, et ta lõikas oma varrukad lühemaks, et oleks mugavam mängida. Lisaks teatas ta mängu järel, et lõpetab järgmisel aastal koondise esindamise.

«Olen selle peale palju mõelnud. 2018. aasta MMil teen oma viimase etteaste koondise eest. Paljude inimeste arvates on parem, kui ma siin ei ole,» ütles Barcelonas sündinud jalgpallur. Pique on alati seisnud Kataloonia õiguste eest ja nõudnud, et sealsed elanikud saaksid ise otsustada, kas nad soovivad olla osa Hispaania kuningriigist. Lisaks Hispaania koondise eest peetud 84 mängule on ta üheksal korral esindanud ka Kataloonia rahvuskoondist.  

Suvisel EMil sattus Pique skandaali, kuna teda süüdistati Hispaania hümni ajal keskmise sõrme näitamises

Siit fotolt on näha, kuidas erinesid Gerard Pique (vasakul) ja David Silva särgid kohtumises Albaania vastu / Scanpix
Siit fotolt on näha, kuidas erinesid Gerard Pique (vasakul) ja David Silva särgid kohtumises Albaania vastu / Scanpix Foto: HEKTOR PUSTINA/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles