Ametlik: Volkswagen loobub autoralli MM-sarjast

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Korsika rallil.
Sebastien Ogier Korsika rallil. Foto: SCANPIX

Eile peetud koosolekul otsustas Volkswagen, et loobub tänavuse hooaja järel autoralli MM-sarjas osalemisest. Volkswagen valitses WRC-sarja viimased neli aastat.

Täna avaldatud ametlikus pressiteates toodi loobumise põhjuseks välja asjaolu, et Volkswagen suunab oma fookuse uutele tehnoloogiatele.

«Volkswagen seisab silmitsi hiigelsuurte väljakutsetega. Oleme WRC-s ammuilma oma eesmärgid täitnud ning aeg on seada uued eesmärgid,» sõnas Volkswageni juhatuse liiga Frank Welsch.

Tulevaseks hooajaks väljaarendatud Polo WRC auto pressiteates ilmunud andmete põhjal ralliradadele ei tule. 2018. aastaks arendatakse aga välja uus Polo R5. «Tahame keskenduda rohkem klientidepõhisele võidusõidule,» jätkas Welsch. See tähendab ka seda, et edasi arendatakse Golf TCR mudelit ja Beetle GRC rallikrossi autot.

Volkswagen võitis autoralli MM-sarjas 51 osaletud rallist 42. Nende esisõitja Sebastien Ogier tuli neljal järjestikusel aastal maailmameistriks. «Muidugi kahetseme, et meie WRC osakond laiali saadetakse. See oli Volkswageni mootorispordi kaubamärgi kõige edukam projekt. Tiim on teinud suuri asju, samal ajal on meie visioon natukene teistsugune,» sõnas Volkswageni mootorispordi direktor Sven Smeets.

Uudis tähendab ühtlasi ka seda, et uueks hooajaks vabanes kolm tippsõitjat. Peale Ogier’ olid Volkswageni palgal veel Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen. Postimees spekuleeris tänases lehes, kes kuhu järgmiseks hooajaks maanduda võiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles