Alaver: medal oleks ulme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Priit Simson

Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri hinnangul oleks võimatu oodata Peeter Kümmelilt ja Kein Einastelt tänases teatesprindis poodiumikohta. «Medal oleks ulme. Koht esikuuikus oleks juba väga hea saavutus,» sõnas Alaver. «Ka see eeldaks kõikide asjade ideaalset õnnestumist. Sportlaste füüsiline vorm peab olema väga hea, suusad peavad olema head ja ka õnn peab meie poolel olema.»



Einaste ja Kümmeli norralasest treeneri Bjørn Kristianseni sõnul on paaris­sprindis eestlaste eesmärgiks teha üle Kümmeli vabatehnikasprindi kuues koht. Kõik tulemused sellest ülespoole valmistaksid duole juba rahulolu.

«Rada on väga raske. Aga tuleb tunnistada, et oleme klassikas paremad kui vabatehnikas. Ka Kein näitas ennast siin individuaalsprindis heast klassist,» nentis Kristiansen.

Kümmeli sõnul minnakse endast maksimumi andma. Millise koha see lõpuks tagab, näitab tänane võistlus. «Üsna mitmed distantsimehed tulevad ju samuti vett segama. Üritame endast parima anda,» sõnas Kümmel. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles