Nurmsalu seiklused päädisid toreda üllatusega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kuigi suusahüppaja Kaarel Nurmsalu reis Pyeongchangi algas pehmelt öeldes keeruliselt, kadusid suusahüppetorni jõudes peast kõik muremõtted – olümpiamägi on justkui tema jaoks loodud. «Mulle räigelt meeldib siin,» tunnistas ta.

«Kui me siia tulime, siis treener käis enne võistlust mäge uurimas ja ütles: «Kaarel, sulle sobib see mägi.» Ausalt öeldes ei viitsinud seda juttu kuulata – enne võistlust tahetakse ikka tuju heaks teha. Kui aga hoovõturajale läksin, sain aru, et see ongi see, mida vaja. See on minu mägi,» rääkis 25-aastane Nurmsalu.

Siiski ei suutnud Nurmsalu tema jaoks soodsalt mäelt tehtud hüppeid kohe soovitud tulemuseks vormistada. Põhivõistluse avavoorus 120 meetri peale kandunud hüpe andis 39. koha. «Tegin keskpärase hüppe. Olen praegu ettepoole pääsemiseks füüsiliselt nõrk,» jätkas Nurmsalu, ning lisas, et tema jalad on seiklusterohkest reisist täiesti makaronid.

Mis siis Nurmsalu reisi keeruliseks tegi? Alustuseks hilines tema lend 2,5 tundi. Seejärel kujunes täielikuks farsiks lennujaamast hotelli jõudmine. «Otsisime kolm-neli tundi taksot, et sellega mingi 280 kilomeetri kaugusel asuvasse ööbimiskohta jõuda,» ütles Nurmsalu. Kohale jõuti hommikul kell 6.22, mis tähendas, et magada sai ta vaid 2,5 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles