Eesti Vehklemisliit kaebab kohtuotsuse edasi ja jant jätkub

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hanson.
Margus Hanson. Foto: Tairo Lutter / Postimees

VEHKLEMINE. Eile õhtul toimunud Eesti Vehklemisliidu juhatuse koosolekul arutati teiste teemade seas ka seda, kas kaevata edasi hiljuti tehtud kohtuotsus, mis tunnistas Musketäri ja IREMi klubide alaliidu liikmeks võtmise õigustühiseks. Alaliidu juhatus leidis, et võitlus peab jätkuma, ja apelleeris esimese astme kohtu otsuse.

Alaliidu erinevate poolte jõukatsumine jõudis kohtusse seoses uue juhatuse ning presidendivalimistega, mis toimusid läinud aasta lõpus. Mõlemad leerid soovivad juhatuses häälteenamust, mis aitaks otsustada presidendi valimiste tulemust. Nii püüdsid mõlemad pooled registreerida uusi klubisid, vastu võeti vaid Musketär ja IREM. Presidendiks valiti taas Margus Hanson, kes kuulub samasse leeri Musketäri ja IREMi inimestega. Musketäri veab Meelis Loit ja IREMi Irina Embrich. Kokku on alaliidus 12 klubi, kes hääletusel osalesid, hääled jagunesid seejuures 6:5 Hansoni kasuks, üks sedel oli rikutud. 

Alaliidu otsuse kahe klubi osas vaidlustas aga valimistel kaotajaks jäänud poolt esindav klubi Epee Export OÜ ja sai võidu. Kohus leidis, et klubid oleksid enne alaliidu liikmeks vastu võtmist pidanud juba alaliidu töös osalema. Selle valguses peaks õigustühiseks muutuma ka presidendivalimised, sest mainitud klubid poleks tohtinud valimistel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles