Federer sai Dubai turniiril šokk-kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

Aasta alguses Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused võitnud Roger Federer kaotas Dubai turniiri teises ringis üllatuslikult maailma edetabelis 116. mehele, venelasele Jevgeni Donskoile. Läbi kvalifikatsiooniringide põhiturniirile jõutnud Donskoi võitis 6:3, 6:7 (7), 7:6 (5).

Teises setis oli Federeril seejuures seisul 5:3 ja oma servil kolm matšpalli, samuti juhtis ta otsustava seti kiires lõppmängus 5:1. Donskoi võitis seejärel aga järjest kuus punkti ja ühes sellega ka matši. «Mul oli nii palju võimalusi võita, et pean ise ka juhtunut veel natuke seedima,» kõlas 18-kordse suure slämmi turniirivõitja Federeri kommentaar mängule.

2008. aastal parimal juhul maailma edetabelis 65. kohal olnud Donskoi järgmine vastane on prantslane Lucas Pouille. Maailma esireketil Andy Murrayl oli märksa lihtsam tööpäev, kui ta alistas 6:2, 6:0 Guillermo Garcia-Lopezi ja läheb kolmandas ringis vastamisi sakslase Philipp Kohlschreiberiga.

Jevgeni Donskoi. FOTO: Kamran Jebreili/AP/Scanpix
Jevgeni Donskoi. FOTO: Kamran Jebreili/AP/Scanpix Foto: Kamran Jebreili/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles