Tourilt välja visatud Saganile ei anna kohtunike otsuse juures üks asi jätkuvalt rahu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: Chris Wallis/GodingImages/PA Images

Jalgrattamaailma superstaar Peter Sagan pole kaks nädalat pärast Tour de France’ilt diskvalifitseerimist täielikult maha rahunenud. Ta küll lepib sellega, et teda enam Touril pole, kuid ta ei mõista, miks kohtunikud temaga asja ei arutanud.

Monacos asuvast kodust Touril pingsalt silma peal hoidev Sagan on Touri neljandal etapil juhtunut videopildist korduvalt analüüsinud. «Ma suudan aktsepteerida seda, et olen võistlustelt väljas, kuid ma ei aktsepteeri kohtunike otsust. See oli suur viga,» ütles Sagan Belgia telekanalile VTM.

«Kohtunikud ei rääkinud minuga kordagi. Nad ei küsinud selgitust. Nad lihtsalt ütlesid, et olin vägivaldne ning käitusin valesti. Vale on öelda, et olin vägivaldne, kui ma ei teinud mitte midagi valesti,» jätkas Sagan.

Kuigi Sagani meeskond Bora-Hansgrohe proovis kohtunike otsust tühistada ka rahvusvahelises spordikohtus (CAS), jäi tema diskvalifitseerimine jõusse.

Ka Touri hilisemas faasis on kohtunikud ratturite meelepaha teeninud. Pärast 12. etappi karistati 20-sekundilise ajatrahviga Rigoberto Urani (Cannondale-Drapac) ja George Bennetti (LottoNL-Jumbo), sama rikkumise eest jäeti aga Romain Bardet’ karistamata. Hiljem tunnistasid kohtunikud eksimust ning tühistasid Uranile ja Bennettile määratud karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles