Odaviskaja Tanel Laanmäe: on aeg rääkida, mis tegelikult juhtus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: Facebook

Eesti odaviskaja Tanel Laanmäe selgitas Facebookis oma keerulise hooaja tagamaid. 

«On aeg rääkida, mis tegelikult juhtus,» alustas ta sissekannet. «Olen taaskord värskelt haiglast tulnud ja nüüd otsustati opereerida mõlemat põlve korraga. Eks viimasest põlveopist ongi juba ju kaheksa kuud möödas. Ei ole olnud lihtne see hooaeg. Küll oli säärevigastus, mis kandus üle põlve ja tekitas ka seal probleeme, ja siis lõi veel teise põlve vana vigastus välja.»

Laanmäe sõnul pole ta tahtnud kogu aeg vinguda ning üritas probleemidest vaikselt üle olla. «Nagu paljud tõenäoliselt märkasid, oli mul isegi MM-normi täitmisega probleeme. Mitmel üritamisel andis säär järele ja võistlus ebaõnnestus täielikult. Mitmel korral pidin ka katkestama. Spordimehena on seda endale raske tunnistada, et ei saa ja ära tee. Ikka proovisin, sest olin maailmameistrivõistluste aastaks valmistutud ju kogu pika talve.»

Neli päeva enne Londonisse sõitmist oli Laanmäe põlv tavapärasest kolm korda paksem. «See tekitas loomulikult suurt pinget ja ka võistlusest loobumise mõtteid. Tõeliste pingutuste ja kõikvõimalikke kaasaegseid meetodeid kasutades sain ma paistetuse alla, mis lasi taaskord joosta, aga seda esimest korda alles kvalifikatsiooni soojendusel. Tundus, et saab enam-vähem teha,» meenutas ta.

«Soojendusväljakult peaareenile liikudes mõtlesin, et vist on põhimõtteliselt korras, mitte midagi head, aga siiski korras. Paar meest enne mu viskevooru käis teises põlves ragin ja parem jalg kadus alt. Niigi raske, sest vasak põlv juba oli valus ja nüüd siis oli parem põlv ka, uskumatu. Proovisin teipida ja ebakindluse blokeerida, kuid ei suutnud ikkagi kolme katsega head tulemust kirja saada. Vaadates samas kõike eelnevat olekski pidanud vist imemees olema, et sellises seisus 83 meetrit visata. Läks nagu läks, vähemalt võitlesin MM-i pileti välja ja käisin seal ka ära. Aastad pole vennad,» tõdes Laanmäe.

Tagasi tulles andis ta põlvele rahu ning olukord muutus veidi paremaks. «Kuna Eesti-siseseid korralikke võistlusi on vähe, siis osalesin veel Pärnu kergejõustikuõhtul, kus läbi raskuste saavutasin kolmanda koha tulemusega 81.28. Viimane võistlus Soomes oli siiski liiast, sest soojendusjooksu oli juba keeruline teha. Viskasin vaid 78 meetrit, jälle kolmas koht. Mõistsin, et nüüd aitab.»

Taaskord kodumaale jõudnuna saadeti odaviskaja mõlema põlvega MRT-uuringule, kus selgus, et mõlemad põlved vajavad ka operatsiooni. Üleeile saigi operatsioon tehtud ning nüüd algab taastumisperiood. «Loodame, et järgneval hooajal õnnestub kõik ja oda hakkab taaskord vägevalt lendama.Tänan oma toetajaid, kes aitasid ja aitavad ka siis, kui ei lähe nii nagu plaanid. See on siiski sport!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles