Copa America avamäng valmistas Argentinale suure pettumuse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia (rohelises) on asunud just Argentina vastu juhtima
Boliivia (rohelises) on asunud just Argentina vastu juhtima Foto: SCANPIX

Argentinas alanud Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistluste avamängus pidi favoriidina turniiri alustanud kodumeeskond esimeses kohtumises tegema pettumust valmistava 1:1 viigi Boliiviaga. Eriti nukker argentiinlaste poolehoidjate jaoks on see, et isegi korralikke võimalusi loodi vähe.

Juba esimesel poolajal oli näha, et kodust turniiri favoriidina alustavad argentiinlased on liimist lahti. Mängima mindi küll kolme ründajaga (Lionel Messi, Carlos Tevez ja Ezequiel Lazezzi), kuid võimalusi loodi vähe. Selge tipuründaja puudumine muutis mängupildi kaootiliseks ning ilusa meeskonnatöö tulemusena võimalusi ei tekkinud. Ainsad momendid tekitas Messi, kes kolmel korral kaaslastele ilusa palli ette mängis – kaks korda nurjas šansi Lazezzi ja korra Tevez.

Teisel poolaja alguses, täpsemalt 48. minutil. said särata tegutsenud argentiinlased kohe külma vett kraesse, kui Boliivia nurgalöögijärgsest olukorrast Edvaldo Rojas palli kannaga kodumeeskonna värava poole suunas ning Ever Banega ei suutnud esimese posti juurest palli puhtaks lüüa – Boliivia oli 1:0 juhtima asunud.

Argentina jätkas isegi kaotusseisus üsna tuima esitust ning korralikke momente ei suudetud boliivlaste värava all kuidagi korraldada. Asi muutus alles viimasel 20. minutil, kui Lavezzi asemel tuli väljakule Sergio Agüero. 78. minutil saavutasidki argentiinlased justkui mitte kuskilt viigivärava. Angel di Maria andis boliivlaste karistusalasse tsenderduse, Nicolas Burdisso lükkas palli Agüerole, kes üle pusa sooritatud löögiga tabloole viigi tõi. See jäigi Argentina ainsaks sähvatuseks ning võitluslik mäng lõppes viigiga.

Alates 1993. aastast Copa America võiduta argentiinlased peavad aga tõsiselt peeglisse vaatama, kuna sellise mänguga saab klass kõvemate meeskondade vastu tõsiselt raske olema. Materjal on koondises hea, kuid kui kokkumängu pole, ei saa tulla ka tulemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles