Olümpiakangelane Phelps valmis uuesti basseini hüppama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse maailmarekordit püstitanud Michael Phelps
Seitse maailmarekordit püstitanud Michael Phelps Foto: Reuters / Scanpix

USA imeujuja Michael Phelps on valmis pärast mitmekuist pausi uuesti treenima hakkama. Phelps võttis pärast võidukat Pekingi olümpiat pikalt aja maha ning alustab treeningutega uuesti veebruari alguses.

Pekingis kaheksa kuldmedalit kogunud Phelps tahab valmistuda USA meistrivõistlusteks juuli alguses ning seejärel olla konkurentsivõimeline ka maailmameistrivõistlustel Roomas, vahendab Eurosport.

«Põhimõtteliselt võtame kogu selle aasta, et valmistada teda ette 2009. aasta sügisel algavateks tõsisteks treeninguteks,» teatas Phelpsi treener Bob Bowman USA Today ajalehele ning rõhutas, et ootusi ei tasuks väga kõrgeks siiski ajada. «Hoiaksin ootused õiglaselt madalal. Mitte, et ta ei suudaks hästi ujuda, kuid see on nagu see on.»

23-aastane Phelps võttis pärast olümpiamänge mitmeks kuuks aja maha ning tegeles puhkuse ajal ka sponsorite ürituste ja reklaamidega.

2009. aastal üritab Phelps aga ujuda ka mõned lühemad distantsid.

Ekspertide arvates üritab Phelps järgmisena kukutada 400 meetri kompleksujumise rekordit ning osaleb 2012. aasta OMil ka 100 meetri distantsidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles