Rikas Real läheb murdma pisikest Nicosia APOELi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas alustatakse täna veerandfinaalidega. Kui Londoni Chelsea ja Lissaboni Benfica vahel võib oodata võrdsete heitlust, siis Nicosia APOELi ja Madridi Reali lahing on tõeline Taaveti ja Koljati duell.


APOELi ajaloo tähtsaim mäng viib nad aga vastamisi jalgpallimaailma rikkaima klubiga. Kui Nicosia meeskonna kõigi aegade suurim üleminekusumma on 800 000 eurot, siis võrdluseks on sobiv märkida, et umbes sama palju teenib Reali superstaar Cristiano Ronaldo ühe kuuga. Küprose klubi eelarve käesoleval hooajal on üheksa miljoni euro ringis, Real teenib sama palju paari mängupäevaga – selliseid näiteid võib tuua lõputult.

Paberil peaks Reali poolfinaalikoht olema seega kindel, kuid nagu rõhutab APOELi president Phivos Erotokritou, ei mängita mitte ainult oma klubi, vaid kogu riigi nimel. «Terve Küpros vaatab seda kohtumist. Püüame lihtsalt ära kasutada kõik võimalused, mis meil avanevad, sest meil pole mitte midagi kaotada.»

Viimasel nädalal kohtunike peale solvunud, vaikimist eelistanud ja pressiga vahepeal mitte sõnagi suhelnud Jose Mourinhol on aga suurepärane võimalus teha ajalugu – mitte ükski treener pole veel võitnud Meistrite liigat kolme erineva klubiga. Kardetud suurkonkurendi Barcelonaga võib Real kohtuda alles finaalis.

Lissabonis lähevad vastamisi kohalik Benfica ja Londoni Chelsea. Kodumeeskonna poolkaitsja Nicolas Gaitan valas enne kohtumist õli tulle arvamusega, et Londoni meeskonda sel hooajal vaevavas ebakindluses on süüdi ründajad Fernando Torres ja Didier Drog­ba, kes ei suuda lüüa piisavalt väravaid. «Minu meelest tekitab see Chelseas pingeid,» lausus Gaitan. «Jah, neid pidurdada on raske, aga kindlasti mitte võimatu – usun, et suudame oma värava puutumatuna hoida. Chelsea on Euroopas tugev, aga me pole neist sugugi kehvemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles