Homme stardivad Sõmerpalus mitmed MM-sarja sõitjad

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Suzuki

Kolmapäeval, 11. juulil sõidetakse Eesti motokrossi jaoks olulises Sõmerpalus järjekodne Väino Leoki rändkarikale peetav rahvusvaheline motokross.

Stardis on mitmed mehed motokrossi MM-sarjast. Eelmise aasta võitu tuleb kaitsma Venemaa parim krossisõitja Jevgeni Bobrõšev, kellele pakuvad konkurentsi Tanel Leok, Davide Guarneri ja Eesti tippsõitjad. Lisaks tuttavale MX1 klassile võib Tanel Leokit ilmselt sõitmas näha ka Retro klassis.  

Eestis Sõmerpalu motokrossiks valmistuv Honda World Motocross meeskonna sõitja Jevgeni Bobrõšev on valmis kolmapäeval asuma võistlema Sõmerpalus, kus superfinaali võitja saab oma nime Väino Leoki rändkarikale. Rändkarika esimene võitja oli Tanel Leok, järgneval kahel aastal võitis rändkarika mitmekordne maailmameister Antonio Cairoli ja eelmisel aastal Jevgeni Bobrõšev.

2012. aastal MM-sarjas sõitvad mehed stardivad Inter klassides, kus lisaks MM-sarja meestele on ruumi ka Euroopa meistrisarjas sõitnutele ning Eesti ja Läti meistrisarja hetke TOP 6 sõitjatele klassides MX1 ja MX2. Kokku on Sõmerpalus stardis 10 sõitjat, kes olid stardis eelmisel nädalavahetusel Rootsis sõidetud motokrossi MM-etapil.  

MX1 Inter klassis osalevad lisaks Leokile ja Bobrõševile MM-sarjas 16. kohal olev itaallane Davide Guarneri, Gert Krestinov, lätlased Augusts Justs ja enduuro MM-sarjas kolmandal kohal olev Aigar Leok. Lisaks eelpool nimetatud sõitjatele on MX1 Inter klassis stardis Eesti, Läti ja Leedu meistrisarjade hetke parimad.

MX2 Inter klassis on seis samuti põnev, stardis on Priit Rätsep lätlane Roberts Justs ja Davis Ivanovs. Terve meeskonnaga tuleb kohale Stabilo Progrip MX team koosseisus Brian Boggers Belgiast, Vsevod Brõlakov Venemaalt ja Axel Van Der Sande Hollandist. Ka MX2 klassi on lisaks nimetatule esindatud hetke Tridens Eesti meistrivõistluste TOP 6 ja mitmeid teisi kiireid väliskülalisi.

Väino Leoki rändkarika võitja selgub aga superfinaalis, mis sõidetakse orienteeruvalt kell 20.45. Superfinaali pääsevad MX2 Inter masinaklassi 4 esimest ja MX1 Inter masinaklassi 6 esimest.

Lisaks nendele kahele klassile on Sõmerpalu motokrossil stardis veel 85 cc, Mini MX, Women MX, Open, Open Hobby ning iga korraga aina rohkem populaarsust koguv ja kõneainet pakkuv Säärude start, mis toimub enne superfinaali.

Uue klassina on tänavu kavas Retro klass, kus omaaegste õhkjahtusega terasratsudega saab näha sõitmas 25-kordset Eesti meistrit Mart Mägarit, sotsialismimaade meistrit Aadu Sikku ning kolmekordset Nõukogude Liidu meistrit Andres Krestinovit. Kui kõik läheb nii nagu plaanitud, siis on Retro klassis stardis ka Tanel Leok, kelle kasutada on 1984. aasta Suzuki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles