Novosjolovit huvitab vaid kuld

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov Londoni olümpiakülas.
Nikolai Novosjolov Londoni olümpiakülas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Neli aastat tagasi võrdlemisi ootamatult Pekingi olümpiapääsme lunastanud Eesti epeevehkleja Nikolai Novosjolov on Londoni olümpial hoopis enesekindlam mees, kes tunnistas, et treeningutel higi valades oli tal kogu aeg silme ees vaid üks siht – olümpiakuld.


Pekingi olümpia eel oli Novosjolov korraga nii sportlane, treener kui alaliidu peasekretär ning eelkõige püüdis olümpiapääset tema toonane hoolealune Irina Embrich, kes sellest viimasel hetkel ilma jäi, Novosjolovil aga õnnestus ihaldatud koht välja võidelda.

Pekingis kaotas ta teises ringis ühe torkega toonasele maailma esinumbrile Jerome Jeannet’le ja sai 30. koha
«Londoni nimel alustasime ettevalmistusega tunduvalt varem, selle koha eest on juba pikka aega võideldud, samas kui Pekingis tuli see mingil määral võib-olla natuke ootamatult,» sõnas 32-aastane Novosjolov.

Kolmapäeval võistlustulle astuv Novosjolov jõudis olümpiakülla täpselt nädal varem ehk läinud kolmapäeval. «Viimase ajaga võrreldes on treeningutes kõvad muutused, Eestis andsime nii palju, kui torust tuli, siin on ikkagi vormi lihvimine, kaks tundi päevas on maksimaalne treening,» selgitas maailma edetabeliliider Novosjolov. »

Novosjolovit on peetud üheks Eesti olümpiakoondise suurimaks medalisoosikuks, aga mees ise ei soovinud oletusi teha. «Ausalt öeldes, kui lehelugude pealkirjast on näha, et läheb ennustamiseks või medali kaelariputamiseks, jätan selle artikli lugemata. Ennustab ilmajaam,» teatas eksmaailmameistriks Novosjolov.

«Kui see asi oleks nii lihtne, et kuskil mingi tark pea mõtles midagi välja, siis oleks Eesti Olümpiakomiteel ju väga lihtne teha mingisugune taotlus Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele, ma tuleks, võtaks selle medali ja läheks koju, ilma et peaks rajale minema.»

Tahtmata küll favoriidikoormat enda õlule võtta, ei hakanud Novosjolov salgama, et tuli Londonisse medalimõtetega. «Tulin siia ainult ühe medali järele, see pole pronks ega hõbe,» avaldas Novosjolov, kellest õhkus enesekindlust.

Kolmapäevasel võistlusel on Novosjolov avaringis vaba, pääsu eest kaheksa sekka läheb ta vastamisi ameeriklase Seth Kelsey ja hiinlase Guojie Li vahelise matši võitjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles