Glebova lustis Pljuštšenkoga staaride jääshow’s

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääshow’s osalenud uisutajad, keskel Jelena Glebova (kuldses kleidis) koos Jevgeni Pljuštšenkoga (mustas särgis).
Jääshow’s osalenud uisutajad, keskel Jelena Glebova (kuldses kleidis) koos Jevgeni Pljuštšenkoga (mustas särgis). Foto: Erakogu

Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova ei riputanud pärast hooaja lõppu uiske varna, vaid tuuritas koos olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko ja teiste nimekate uisutajatega mööda Euroopat.




Pärast meesüksiksõidu võitmist Torino olümpial tippspordist taandunud Pljuštšenko on 2007. aastast igal aastal koos oma kauaaegse mänedžeri Ari Zakarianiga jääshow’sid korraldanud. Tänavustel maailmameistrivõistlustel esitas Zakarian kutse ka Glebovale. «Ta on Anna (Levandi, Glebova treener – toim) hea sõber ja kutsus mind sinna,» jutustas Glebova. «Esinesin tuuril poolteist nädalat, peaaegu iga päev oli show. Hommikuti tegime trenni ja õhtul esinesime, pärast sõitsime bussiga teise linna.»



«Olime Prahas, Viinis, kolmes Slovakkia linnas – Bratislavas, Kosicas ja veel ühes väikses linnas –, seejärel Berliinis, Dresdenis ning lõpetasime Vilniuses,» loetles ta. 



Pljuštšenko jääshow’des on igal aastal osalenud nimekad uisutajad, tipud ei puudunud ka seekordselt «Kings On Ice» (Kuningad jääl – toim) tuurilt. Peale Pljuštšenko, kes on lisaks Torino olümpiakullale võitnud kolmel korral maailmameistrivõistlused ning viiel korral Euroopa meistrivõistlused, tegid kaasa paarissõidu kolmekordsed Euroopa ja kahekordsed maailmameistrid, Saksamaad esindavad Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy, viimasel kahel EMil neljandad ja tänavusel MMil kuuendad olnud Ukraina paarissõitjad Tatjana Volosožar – Stanislav Morozov, selle aasta EMil jäätantsus pronksi võitnud Suurbritannia jäätantsijad Sinead Kerr – John Kerr ning mullu oktoobris sportlaskarjääri lõpetanud kahekordne maailmameister ja meesüksiksõidu Torino olümpiahõbe šveitslane Stephane Lambiel.



«Muidu on seal, jah, enam-jaolt tippuisutajad, aga olid ka mõned natuke nõrgemad,» selgitas Glebova. «Mina ja veel mõned n-ö minu taseme uisutajad. Lisaks on ka selliseid, kes enam ei võistle ja esinevadki ainult show’des. Aga see ei olnud ainult iluuisutamise show, vaid osalesid ka akrobaadid.»



Tuuril käimise üks suuremaid boonuseid oli ehk see, et Gleboval õnnestus koos tippudega treenida ning neilt näpunäiteidki saada. «Muidugi oli väga tore koos Pljuštšenko ja Savtšenkoga trenni teha, nad on ju nii head uisutajad,» tunnistas Glebova. «Ühes trennis kõik õpetasid mind kolmekordset lutzu (naisüksiksõidus üks keerulisemaid hüppeid – toim) tegema. Pljuštšenko andis soovitusi, Lambiel andis soovitusi... kõik nii tahtsid, et ma selle ilusti ära teeks.»



Tuli siis lõpuks välja? «Head katsed olid küll,» muigas Glebova. «Järgmisel hooajal teen ära, siis saan pärast öelda, et Pljuštšenko abistas. Trennis oli üldse tore, kõik näitasid oskusi, Pljuštšenko tegi kolmekordse axeli, siis Lambiel mingi raske hüppe ja pärast neid tegin mina oma kolmeste hüpete kaskaadi – kõik plaksutasid!»



Glebova käis igal esinemisel jääl neli korda. «Mul oli kaks enda kava, spetsiaalselt galaesinemisteks valmistatud programmid, mitte võistluskavad,» rääkis ta. «Lisaks uisutasime kõik koos õhtu ava- ja finaalkavas.»



Tänavu MMil 16. ja EMil 12. koha saanud Glebova show’s kaasa tegemist ei kahetse. «Kindlasti andis see mulle kõvasti kogemusi juurde, see oli minu jaoks midagi hoopis uut,» jutustas ta õhinal. «Tegelikult sõidavad väga paljud niimoodi show’des, mul pole varem sellist võimalust eriti olnud. Paar korda olen Tallinnas show’des osalenud, aga tuuril pole kunagi käinud. Praegu on parim aeg midagi uut proovida, kevad ju!»



«Jäin väga rahule, mulle nii meeldis seal,» jätkas Glebova. «Võib-olla andis see mulle ka julgust juurde, kuna pidin ju nii tihti esinema. Harjusin sellega ära ega närveerinud enam, lihtsalt nautisin oma sõitu.»



Pealegi lõi Glebova kaks kärbest ühe hoobiga – lisaks uisutamisele sai ta külastatud linnades ka ringi vaadata. «Eks esinemine oli muidugi väsitav, aga meil olid vabad päevad ka, siis sain linna peal käia ja puhata,» lausus Glebova. «Kõik oli niimoodi planeeritud, et meil oleks mugav ja et me hästi esineks.»



Praegu käib Tallinna Ülikoolis koreograafiat õppiv Glebova usinalt koolis, et vahepealset aega tasa teha, ettevalmistusi olümpiahooajaks alustab ta juba homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles