Mustanahaline jalgpallitäht sai rassismisüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El-Hadji Diouf
El-Hadji Diouf Foto: AP / Scanpix

Blackburni jalgpallimeeskonna mustanahaline mängija El-Hadji Diouf tegi pühapäevases mängus Evertoni vastu pallipoisi aadressil rassistliku märkuse, mis algatas politsei uurimise.

Senegalist pärit mängija vihastas pallipoisi peale esimesel poolajal ning sõimas teda ebatsensuursete väljenditega, lisades sinna otsa «kahvanägu», vahendab PA. Kodumeeskonna fännid ajas Dioufi märkus tagajalgadele ning ülejäänud kohtumise vältel saatis pallurit vilekoor.

Pallipoiss esitas koos järelvaatajaga seejärel kaebuse Evertoni ametnikele. Need andsid juhtumi omakorda edasi politseile.

Pärast mängu kuulas politsei Dioufi üle. «Merseyside’i politsei uurib süüdistusi, mille kohaselt 28-aastane mees kasutas rassistlikke väljendeid mängus Evertoni vastu,» teatas politsei pressisesindaja.

Järgmisena kuulatakse üle ka pallipoiss. Lisaks politsei sanktsioonidele ähvardab sportlast aga ka Inglismaa jalgpalliliidu karistus.

Märksõnad

Tagasi üles