Noored uljaspead, paha poiss ja vanameister hirmutasid Kalevit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva tagamängija Valmo Kriisa (palliga) viskas endiste meeskonnakaaslaste vastu 19 punkti.
Rakvere Tarva tagamängija Valmo Kriisa (palliga) viskas endiste meeskonnakaaslaste vastu 19 punkti. Foto: Arved Mägi / Virumaa Teataja

«Võit on võit, aga midagi positiivset pole siit küll kaasa võtta,» sõnas Kalev/Cramo korvpallimeeskonna kapten Rait Keerles. «Võimas mäng!» mõtles ilmselt enamik 1900st Rakvere Tarva saalis viibinud fännist. Mis sellest, et Tarvas kaotas 87:91.



See, kuidas ühe väikelinna inimesed on kogunenud oma korvpallimeeskonna selja taha, väärib vaid imetlust, kuid ei pane imestama. Kui lemmikud mängivad nii suure tahtmisega ning suudavad endast mitu korda suuremaid vastaseid hirmutada, oleks patt neid mitte toetada.



Tegelikult olid veel paarkümmend sekundit enne lõppu trumbid Tarva mängijate käes – olles kahepunktilises kaotusseisus, hankis Kristo Saage lauapalli, ent jäi sellega otsajoone läheduses kahe kalevlase vahele, sai nende kõhtudest mõned müksud ning … kohtunikud vilistasid jooksu. Sellega oli mäng sisuliselt otsustatud.



Kalev/Cramo abitreener Alar Varrak tunnistas, et Eesti meistrid ootasid rasket mängu, ent ei arvanud, et see kujuneb nii raskeks. «Ma ei taha tunduda ülbena, aga tegelikult muutsime ise oma elu keeruliseks. Usun, et kõik on minuga nõus – meil on eeldusi rohkem kui Rakvere meeskonnal.»



Vaatamata võidule polnud ka Keerlese silmis õnnesädet, vaid jutt läks kohe oma meeskonna probleemide allikani. «Kaitsemäng on meil ümmargune null,» nentis ta. «Me oleme sellest varemgi rääkinud ja võime veel rääkida, aga midagi pole muutunud. Mullu hakkas kaitse pihta ühest mehest, tänavu meil sellist pole.»



Keerles ja Varrak kinnitasid justkui ühest suust, et Tarvas on koduses liigas üks tõsiseltvõetavamaid vastaseid. «Tarva tunnustuseks tuleb öelda, et nad on oma meeskonnast võtnud maksimumi,» lausus Varrak.



Tarva tugitala Valmo Kriisa kahetses, et meeskond ei suutnud lõpuminutite õnnemängus võitu välja õngitseda. «Meil oli võimalus,» märkis ta. «Paraku pole veel suure tahtmise kõrvale panna piisavalt oskusi.»



Rakvere meeskond mängis kogu kohtumise kuue mehega. Kusjuures hiljuti 18-aastaseks saanud Rain Veideman pallis 37 ja pool minutit ning viskas 19 punkti.



Vahvalt sekkus kaheks minutiks detsembris 16-aastaseks saanud Oliver Metsalu, kes läks julgelt korvi alla ja tabas sealt oma ainsa viske. Hoos oli ka 24-aastane «Eesti korvpalli paha poiss» Kristo Saage, kes panustas meeskonda 18 punkti. Seljavalu jättis pingile keskmängija Ardo Ärmpalu.



Omad arved olid eile klaarida ka Kriisal – mängis ta ju viimased kolm hooaega just Kalev/Cramos. Mingit erilist ärategemise momenti ta enda sõnul ei tunnetanud.



«Igas mängus tuleb tegutseda nii hästi kui suudad, mida siin ikka kellelegi eraldi tõestada. Kui üldse on vaja midagi tõestada, siis saali kogunenud publikule – näitasime, et ei käi siin niisama püksinööpe lahti tegemas ja kinni panemas.»



Ilmselt on aastaid suures korvpallis tiirelnud Kriisa ka õige mees hindama, milles peitub Tarva fenomen. «Kõik hakkab peast pihta. Tahtmist ja hinge on selle meeskonna mängus rohkem kui mõnel teisel,» hindas 35-aastane pallur. «Siin tuleb suur tänu öelda Andres Sõbrale, et ta suudab seda asja vee peal hoida.»



Tabloo


BC Rakvere Tarvas – Tallinna BC Kalev/Cramo 87:91 (47:47)


Rakvere: 19 Veideman, Kriisa, 18 Saage, 15 Hallik, 9, 8 lp. Villers, 5 Vahter, 2 Metsalu


Kalev: 22, 8 lp. Fisher, 19 Akognon, 14 Sokk, 11 Riis, 8, 9 lp. Keerles, 8 Gert Dorbek, Erik Dorbek, 1 Johnson



Balti liiga teine divisjon



Perlas – Tallinna Kalev 85:82 (35 Kelys, 17 Bendiuz,  12 Valanciunas – 25 Reed, 17 Vares, 16 Covington), Rudupis – TTÜ 77:65 (14 Vileita, 13 Sakinis, 12 Adomavicius – 17 Toome, 10 Makke, 8 Tamm), Sakalai – Valga/CKE Inkasso 83:44 (17 Samenas, Sirvydis, 11 Matulis, Luneckas – 18 Kikerpill, 8 Rannula, 6 Tagamets)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles