Flora fännid tulid Narvat toetama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia konkurendi FC Flora fännid tulid staadionile Narva Transile pöialt hoidma.
Levadia konkurendi FC Flora fännid tulid staadionile Narva Transile pöialt hoidma. Foto: Marina Puškar

Lisaks põnevatele sündmustele platsil toimus esimese poolaja lõpuminuteil üht-teist huvitavat ka platsi ääres. Kadrioru staadioni väiksemale tribüünile saabus seltskond, kes skandeeris nii vene keeles kui ka sulaselges Eesti keeles Narva meeskonda toetavaid loosungeid.


Üsna pea muutusid mõnepealise seltskonna laulud ja hõiked nii võimsaks, et need ei jäänud märkamata ka peatribüünil istunud Levadia fännidel. Kuna mäng teisel poolajal oli Levadia kasuks, siis märksa tasavägisem heitlus käiski Levadia ja tundmatu seltskonna vahel.



Alguses kisendati vastastikku venekeelseid loosungeid, kuni üks poolehoidja väiksemast seltskonnast kutsus kaaslasi üles rääkima eesti keeles – Levadiat toetavad venelased vastasid inglise keelega.



Lähemal vaatlusel selgus, et osal «tundmatutel» olid seljas Levadia põhirivaali FC Flora särgid, kelle toetajaskonna erinevalt Levadiast moodustuvad enamasti eestlased.



Võta nüüd kinni, kas oli see tagamõttega plaan staadionit sellisel ajal külastada või puhas kokkusattumus, aga loosungid nagu «Võitle Narva, võitle» ning mitmed isamaalised laulud esitati just 26. juulil, mil tähistatakse Sinimägede lahingu aastapäeva – lahingu, kus eestlastest moodustatud Pataljon Narwa püüdis sakslaste armee koosseisus viimane kord Teises maailmasõjas Vene punaväelastele vastu hakata. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles