Leok: hooaeg polnud lihtne, aga olen rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Karli Saul

Motokrossi MM-sarja MX-1 klassis hooaja kokkuvõttes kuuenda koha saanud Tanel Leok tõdes, et kuigi hooaeg polnud just lihtsamate killast, jäi ta siiski saavutatuga rahule.

Maailmameistriks tuli teist aastat järjest Antonio Cairoli (KTM), kes kogus 625 punkti, teine oli üldarvestuses Desalle 537 punktiga ning kolmas David Philippaerts (Yamaha) 502 punktiga.

Leok sai 356 punktiga kuuenda koha. «Kokkuvõttes kuues koht on minu hinnangul hea tulemus. Hooaeg pole lihtne olnud, erinevad äpradused röövisid väärtuslikke punkte,» arutles Leok. «Järgmisel aastal tuleb olla kõvasti stabiilsem, et rohkem punkte koguda. Hooaja eel seadsin endale eesmärgiks tulla viie esimese hulka, pisut jäi sellest puudu, kuid siiski olen vaatamata kõigele hooajaga rahul.»

Eilsel hooaja viimasel etapil Itaalias jäi Leoki tulemus üsna tagasihoidlikuks ja ta sai kahe sõidu kokkuvõttes 15. koha. «Ei saanud terve nädalavahetuse jooksul korralikku hoogu üles, ei tulnud sõit välja ja ei saanud rajaga sina peale,» tunnistas Leok. «Lisaks ei tekkinud õiget tunnet, pikk hooaeg on selja taga, pisut väsinud ka. Kuna MM-sarja kuues koht oli samuti üsna kindel, ei tekkinud õiget motivatsiooni ka.»

Päris läbi Leoki hooaeg siiski veel pole, 19. septembril on Belgia meistrivõistluste viimane etapp, seejärel ootab ees 25.-26. septembril sõidetav Rahvuste Kross Ameerikas ja hooaja lõpetab Leok Eestis, Kose krossirajal toimuval heategevuskrossil «Tanel Leok ja sõbrad», mis tänavu sõidetakse 9. oktoobril.

«Üritan nüüd natuke puhata, tunnen et seda on vaja,» sõnas Leok. «Siis teen kaasa Belgia meistrivõistluste viimasel etapil, mis on heaks ettevalmistuseks enne Rahvuste Krossi, Belgias võistlemise eelis on ka see, et ei pea pikalt reisima, ütlen ausalt, hooaja lõpuks olen pidevast reisimisest üsna väsinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles