Pütsep sai Türgi tuuri viimasel etapil 8. koha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: Elmo Riig / Sakala
Bulgaaria profimeeskonna CC Bourgas värvides pedaaliv Erki Pütsep sai Türgi velotuuri viimasel etapil 8. koha. Etappi jäi varjutama tuuri üldliidri kukkumine.

3 km enne finišit toimus grupis esimene kukkumine, veidi hiljem aga toimus vahejuhtum, mida õnneks kuigi sageli profisõitudel ei kohta. Positsioonide eest võitluses haaras üks konkurentidest kollases liidrisärgis sõitnud lõuna-aafriklaselt Daryl Impeyl õlast ja tõmbas ta julmalt pikali. Impey õnneks tõsiselt vigastada ei saanud ning suutis 8 minutit võitjast hiljem üle lõpujoone veereda. Kuna kukkumine toimus viimase 5 km sees, sai ta kirja võitjaga sama aja, kirjutab rattaprofid.com.

Paarsada meetrit enne finišit toimus veel üks kukkumine ning etapivõidu eest jäid võitlema umbes 15 ratturit, kelle seas ka Erki Pütsep.

Etapi võitis sakslane Sebastian Siedler (Vorarlberg), teise koha sai Michael Van Staeyen (Rabobank Continental) ning kolmas oli Andre Schulze (PSK Whirlpool - Author).

Kuna Impey põhikonkurendid boonussekundeid ei teeninud, sai ta enda nimele tuuri üldvõidu. Vaid ühe sekundiga jäi teiseks itaallane Davide Malacarne (Quick Step).

Impey vigastused osutusid piisavalt tõsiseks, et hoida teda auhinnatseremooniast eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles