Tiitlikaitsja Djokovic sai maratonmängus üliraske võidu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovicil kulus veerandfinaali jõudmiseks viis tundi.
Novak Djokovicil kulus veerandfinaali jõudmiseks viis tundi. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel pakkus tõelise vaatemängu maailma esireketi Novak Djokovici ja šveitslase Stanislas Wawrinka kaheksandikfinaalmäng, viis tundi kestnud kohtumisest väljus 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5), 12:10 võitjana tiitlikaitsja Djokovic.

Djokovic, kes seni polnud turniiri jooksul ühtegi setti kaotanud, ei saanud mängu alguses Wawrinkale üldse vastu ja jäi 1:6, 2:5 taha, kuid Djokovic suutis seti 7:5 võita. Kolmas sett algas vastastikuste servimurretega ning kulges tasavägiselt kuni seisuni 4:4, kui Djokovic murdis Wawrinka servi ning enda pallingul serblane ei vääratanud. Neljas sett läks kiiresse lõppmängu, mille Wawrinka võitis 7:5.

103 minutit kestnud otsustavas setis võitles Wawrinka jalakrampidega, kuid sellest hoolimata osutas ta kõva vastupanu ning seisul 4:4 oli tal ka mitu murdepalli, ent ta ei suutnud neist ühtegi ära kasutada. Mängu viimaseks jäänud geim kestis koguni kümme minutit, Djokovic võttis võidu kolmandal matšpallil.

Djokovici jaoks pole pikad mängud Austraalia lahtistel sugugi mitte võõrad, eelmisel aastal kulus tal poolfinaalis Andy Murray alistamiseks neli tundi ja 50 minutit ning finaalis alistas ta Rafael Nadali viie tunni ja 53 minutiga.

Tänavuste Austraalia lahtiste veerandfinaalis läheb Djokovic vastamisi 5. asetatud tšehhi Tomas Berdychiga, kes oli 6:3, 6:2, 7:6 (13) parem lõuna-aafriklasest Kevin Andersonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles