Iljuštšenko alustas rekordiga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Mihkel Maripuu

Vägevalt alustas tänavust sisehooaega kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kes püstitas laupäeval Saksamaal Arnstadtis Eesti siserekordi 1.94. Väljas on Iljuštšenko hüpanud kaks sentimeetrit rohkem.


 

«Sellist tulemust ei osanud ma oodata, arvasin, et jõukohane on 1.90 või 1.92,» rääkis eile juba koju jõudnud ja täna igapäevatööle asunud Iljuštšenko. «Ma pole teinud tänavu tavapärasest rohkem trenni, lihtsalt seekord sattus olema hea päev – mõnus enesetunne, sobilik rada ja võistlusel valitses vahva õhkkond.»

Omapärane võistlus, kus korraga olid võistlustules nii mehed kui naised ja seetõttu liigutati latti pidevalt üles-alla, ei kulgenud Iljuštšenko jaoks sugugi lihtsalt.

1.90 ületas ta alles kolmandal katsel. Selle hüppega leidis ta aga mõnusa hoo ning ületas kaks järgmist kõrgust kohe esimesel katsel.

Pärast võistlust vaatas Iljuštšenko oma hüppeid videost ning nägi, et tihti murelapseks olev hoojooks oli seekord hea. Samas ei tähendavat see aga stabiilset edenemist.

«Erinevatel päevadel kipub see ikkagi kõikuma,» nentis ta ja lisas, et seekord oli võistlusel kohal ka tema treener Gaspar Epro, kes elab ja töötabki Saksamaal.

«Umbes kord kuus käib ta Eestis, oleme koos teinud kümmekond hüppetreeningut,» rääkis Iljuštšenko. «Ülejäänud ajal harjutan üksi Gaspari koostatud plaanide järgi. Kui on hüppetrenn, salvestan hüpped filmile ja saadan talle vaatamiseks. Õhtul tegeleme siis interneti teel nende alalüüsimisega.» Kuigi kaugsuhte teel töötamine on Iljuštšenko jaoks uus kogemus, olevat kõik vajalik tehtud.

Iljuštšenkot näeb võistlemas homme Tartus Martin Kutmani mälestusvõistlustel. Enne märtsi alguses toimuvat Göteborgi

EMi soovib ta lisaks Eesti meistrivõistlustele hüpata ka mõnel Euroopas toimuval jõuproovil.

Euroopa tänavuses edetabelis 3. koha jagajana ei tohiks starti pääsemine Iljuštšenko jaoks olla eriline probleem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles