42. koha saanud Taaramäe: päev-päevalt muutun paremaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Hispaanias laagris.
Rein Taaramäe Hispaanias laagris. Foto: Rein Taaramäe blogi

Jalgrattur Rein Taaramäe (Cofidis) lõpetas Tour du Haut Vari velotuuri esimese etapi grupifinišis 42. kohaga. Esikoha võttis Thor Hushov (BMC).

«Tänane päev oli üles-alla ilma suuremate tõusudeta, kuid siiski vähese sileda maaga. Kokku tuli tõusumeetreid 1600m – «sile etapp». Kiirelt, umbes 10 kilomeetriga said jooksikud pundist minema – 3 meest. Edasi toimus 40 km matkamist ja siis pandi äkitselt gaasi ning 50 km hiljem oli juba 8-minutiline vahe tasa sõidetud,» kirjutab Taaramäe oma Paf.com portaalis asuvas blogis.

«Päev oli keskmise raskusastmega, kuid soosis sprintereid. Võimalus oli ka tugevatel sõitjatel, kuna lõpuring – 6 km pikk – oli pool allamäge ja pool ülesmäge. Minul tundus kohe algusest peale jalg hea ja päev-päevalt muutun paremaks. Pärast haigust olin üsna optimistlik, et küll ma jõuan! Kui eelviimast korda ringil 3. kilomeetrist põntsu sõitsime, siis otsustasin üritajatega kaasa minna. Üks kümnene punt proovis ja saime väikese, võibolla 5-sekundilise vahe pundiga sisse. Umbes 1.5 km enne tõusu lõppu vaatasin, et kurat jalg töötab, powerit on ja juhuse hooleks ei tahtnud ma miskit jätta. Nii et üritasin. Panin paar käiku juurde ja kimasin atrõõvist minema. Kaasa jõudis tulla kahjuks ainult üks mees Ag2r-i ronija Dupont. Kiirelt saime tõusu lõpuks vahe 20 sekundi peale, kuid laskumisel vahe sulas sama kiirelt ja tõusu all – 2 km enne lõppu – neelaski meid punt. Olenemata sellest, et olin omadega jumala sodi, ei tahtnud ma püssi põõsasse visata ja punnisin kuni finišini. Veel 300 meetrit enne lõppu oli punt koos, kuid kui tugevad sprinterid tõeliselt kiirendasid, siis ma lõpus enam esiotsa ei näinud,» kirjeldab rattur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles