Mosley: vormel-1 ei vaja Ferrarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley
Max Mosley Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Max Mosley rääkis intervjuus Financial Times’ile, et vormel-1 ei vaja eelarvepiirangu vastu protestivat Ferrari meeskonda.

Nimelt võttis Rahvusvaheline Autoliit (FIA) vastu otsuse, et järgmisel hooajal võib vormel-1 meeskondade eelarve ulatuda kuni 40 miljoni naelsterlingini. Vastutasuks saavad väiksema eelarvega tiimid suurema vabaduse auto tehnilisel arendamisel.



Eelarvepiirang on aga vabatahtlik ning see tähendab omakorda, et suurema eelarvega tiimidele määratakse ka suuremad piirangud.  



Mosley kinnitas intervjuus, et ei kavatse sellest otsusest taganeda. FIA seesugune otsus on meeltmööda võimalikele uutele meeskondadele, kuid Ferrari president Luca di Montezemolo pole FIA-ga nõus. Montezemolo saatis Mosley’le kirja, kus hoiatas, et see reegel võib muuta vormel-1 sarja ebavõrdseks.



Lisaks hoiatas Montezemolo, et Ferrari osalemist MM-sarjas ei tasuks võtta iseenesestmõistetavalt.



«Meie spordiala jääks ka ilma Ferrarita püsima,» arvas Mosley. «Kuigi loomulikult oleks kahju, kui Ferrari lahkuks.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles