Viimasel hetkel Dubai turniirist loobunud Azarenka ja Williams said karistada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Azarenka (paremal) ja Serena Williams.
Viktoria Azarenka (paremal) ja Serena Williams. Foto: SCANPIX

Naiste tennise maailma edetabeli kaks esimest, esireket Serena Williams ja teisel kohal paiknev Viktoria Azarena kaotavad edetabelipunkte ja auhinnaraha, kuna loobusid viimasel hetkel Dubai turniirist.

Austraalia lahtistel meistrivõistlustel triumfeerinud Azarenka teatas teisipäeval, et teda vaevab parema jala vigastus ja on seetõttu sunnitud mängimisest loobuma. Sel nädalal Azarenka esikohalt tõuganud ja läbi aegade vanimaks naiste esireketiks tõusnud Williams aga ootas sõna otseses mõttes viimase hetkeni – avaringis vaba olnud Williams andis teises ringis prantslanna Marion Bartolile loobumisvõidu, teatades vaid mõned minutid enne väljakule minekut, et peab seljavigastuse tõttu turniiri pooleli jätma, vahendab Eurosport.

Eelmisel nädalal mängisid mõlemad Doha turniiril, kus Azarenka Williamsi finaalis alistas.

Kui mängija on vigastuse tõttu sunnitud turniiri katkestama, saavad nad üldjuhul kaotsiläinud edetabelipunktid asendada mõnel teisel turniiril, kuid seekord otsustas Naiste Profitennise Liit (WTA), et kuigi nii Azarenka kui ka Williams esitasid vigastuste kohta arstitõendid, läheb neil Dubai turniirist loobumise tõttu kirja null punkti ehk neid punkte nad mujal tagasi teenida ei saa.

Lisaks määrati mõlemale ka rahaline karistus – WTA-l on esikümnemängijatele 4,9 miljoni dollari suurune boonuste fond, mis hooaja lõpus vastavalt juhatuse otsusele laiali jagatakse, Azarenka kaotab sellest summast 100 000 dollarit ning Williams 50 000 dollarit.

Dubai turniiri on üks kaheksast kõrgeima kategooria WTA turniiridest, kus esialgu olid end üles andnud 17 maailma 20 paremast.

Turniiridirektor Salah Tahlak nentis, et kahe parima naistennisisti loobumine tekitas pettumust nii korraldajatele kui fännidele, kellest paljud olid üle maailma kohale tulnud just selleks, et neid mängimas näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles