Taaramäe ei pruugi Pariis-Nice'i tuuril liidrikoormat kanda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Profirattur Rein Taaramäe kirjutas oma Ratta-Rambo blogis aadressil paf.com, et põetud gripi tõttu pole hetkevorm parim ja seetõttu lõppes ka eilne Sud Ardeche'i ühepäevasõit katkestamisega.

«Paris-Nice’il saan küll väikse kaitse tiimi poolt, päris liidrina tuleb meiega joonele Daniele Navarro, kellele Paris-Nice on sel aastal on üsna sobilik, sest eraldistart toimub vastu mäge ning ka vorm peaks tal väga hea olema. Minuga oodatakse raskeima Montagne de Lure’i etapini, kus lõpus tuleb ronida 14 km mäkke ja siis tehakse vahekokkuvõte, kes kelle jaoks uhama hakkab,» kirjutas Taaramäe.

Eilse päeva jooksul kummitasid eestlast ka erinevad tehnilised probleemid. «Kuskil laskumisel panin suure hoo pealt teravast august läbi ja lenks vajus pauhti umbes 1 cm jagu allapoole. Üritasin sõidu ajal küll lenksu keha jõuga paika loksutada, aga tulutult. Pärast ei liikunud ta enam grammigi. Seisma ei tahtnud ka jääda, sest tempo tundus liiga kõva ja järgi punnimine oleks oma power’i võtnud. Lisaks oli veel probleeme käikudega. Ühe tõusu all lendas kett tagant üle suure hammaka kodarate vahele. Pärast järgi saamine ei olnud kerge. Ka eest viskas korra kuskil tõusul maha.»

Taaramäe oli sunnitud võistluse seekord katkestama, kuna ei suutnud sõidu lõpuosas läbitud ringidel peagrupi tempos püsida, kuid mõistis enda sõnul, et jõu kadumisel olid objektiivsed põhjused. «Esialgu olin päris kurb, kuid siis sain sotti, et mida ma küll lootsin. Olin ju haige ja sõit oli raske. Eelmine nädal läks libedalt, sest värskus oli sees (10 päeva sai tänu gripile haljaavat lastud).

Nüüd aga olin endale Haut Vari ja eelmise nädala treeningute näol veidi vatti andnud ja värskus ka seega kadunud. Uut purakat pole veel peale tulnud. Pole hullu, küll kõik tuleb omal ajal. Õnneks tiimikaaslased jõuavad sõita ja see teeb meele natuke rahulikumaks (tavaliselt on ju kõik kaardid velotuuridel minu peal, aga nüüd ei pruugi ühe mehe probleemid tiimi niivõrd mõjutada),» kirjutas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles