Einaste hooaeg kipub lõppema

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste
Kein Einaste Foto: Nordic Focus

Suusasprinter Kein Einaste kasin hooaeg võib saada vaikse ja märkamatu lõpu. Ainuke võistlus, kus 28-aastane suusamees võiks veel võistelda, on nädala pärast sõidetav Drammeni klassikasprint, kuid pole selge, kas ta mahub neljaliikmelisse koondisse.

Suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul on kolm Norras võistlevat eestlast teada: Peeter Kümmel, Siim Sellis ja Marko Kilp, neljas otsustatakse pärast nädalavahetusel sõidetavat Lahti MK-etappi.

«Kindel on see, et Soome kevadisi võistlusi ma tänavu kaasa ei tee,» kinnitas Einaste. «Mullu osalesin, kuid ilmselt oli see viga – aprillis võistlesin ja mais alustasin kohe uueks hooajaks valmistumist.»

Einastet ei sunni starti seegi, et tänavune hooaeg jääb võistluste poolest väga lahjaks. Ta on osalenud vaid MMil ja ühel MK-etapil. Ta tunnistas, et sooviks rohkem võistelda, kuid mitte praeguses seisundis.

«Kui Ott Tänak peaks WRC-autolt istuma kaks klassi nõrgemasse masinasse ja sõitma võidu samade konkurentidega, poleks ka motivatsioon väga kõrge. Parem siis juba pingutada parema auto saamise nimel,» andis Einaste mõistujutuga aimu oma seisust ja vajadusest uueks hooajaks valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles