Hiddink ja Chelsea vihastasid ebaõiglase Norra kohtuniku peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea mängija Michael Ballack (keskel)kohtunik Tom Henning Övrebö peale karjumas.
Chelsea mängija Michael Ballack (keskel)kohtunik Tom Henning Övrebö peale karjumas. Foto: Reuters / Scanpix

Chelsea peatreener Guus Hiddink teatas, et meeskonda koheldi eilses Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumises ebaõiglaselt.

Ühtlasi selgitas Hiddink, et kuigi tegu võis olla kokkumänguga, milles UEFA ei tahtnud Meistrite liigas näha vaid Inglismaa klubisid nagu mullu, siis taolisi süüdistusi on raske tõestada.

Londoni klubi oli maruvihane, et norralasest kohtunik Tom Ovrebo ei andnud Chelseale mitmeid selgeid penalteid, kui Barcelona mängu seisu 1:1 viigistas.

Kohtunik ei arvestanud mitmeid eksimusi – nagu näiteks seda, et Didier Drogbat tiriti särgist, ning et Gerard Pique ja Samuel Eto mängisid käega.

«Oleme pettunud, kuna seal oli mitu probleemi. Üks on see, et me pidanuksime ja suutnuksime värava lüüa mitmes avatud olukorras ja teiseks palju räägitud penaltid,» selgitas Hiddink. «Didieri särgi tirimine on ok, kuid seal oli kolm muud olukorda, mis olid täiesti selged. Ma ei hakka ütlema, mida me päriselt tunneme, kuid see oli ebaõiglane.»

«Asi pole selles, et keegi eksib. Aga kui on kolm-neli selget olukorda, mitte vaid üks kahtlane olukord nagu Henryl Barcelonas, siis olgem ausad... Samas oleksime pidanud skoorima mitmes olukorras,» jätkas peatreener.

Sky Sportsi andmetel arutasid Chelsea mängijad pärast kohtumist lausa, et UEFA ei tahtnud korrata mullust Meistrite liiga finaali kahe Inglise klubi osavõtul.

«Kokkumäng on väga raske süüdistus ja kui see nii oli, siis peaks seda ka tõestama,» sõnas Hiddink seepeale ettevaatlikult. «Loomulikult on selle mänguga seoses palju öeldud. Saan vaid kinnitada seda, mida näen. Kohtunikud on samuti inimesed ja igaühte võivad jutud mõjutada. Aga need on kõik poolsüüdistused. Raske on omada õiget arvamust.»

Ründaja Drogba muutus mängu lõppedes niivõrd vihaseks, et nimetas kohtunikku häbiplekiks ja karjus telekaamerate ees roppusi. Nüüd ootab Drogbat ees karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles