Galerii: jääpurjetajad lõpetasid hooaja Roomassaares

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaal Roomassaares toimusid sel nädalavahetusel Erik von Holsti ja Eesti karikavõistlused jääpurjetamises klassis Monotüüp-XV.  Kohal oli vastne  Euroopa meister Bernhard Rost, kes osales koos Ivari Vokiga, võistlusekipaaž saavutas neljanda koha.

Võistlejaid oli kohal neljast riigist – Poolast, Venemaalt, Rootsist ja Eestist –, peakorraldaja Juhan Kolga sõnul olid jääl Euroopa tipud, mitmekordsed Euroopa meistrid. Kolga sõnul on Eestis leiutatud Monotüüp-XV jääpurjekaklass populaarne kogu Euroopas ja ka Eestis, kus antud jääpurjekaklassis võistleb praegu üheksa, tuleval aastal kümme võistkonda.

Võistluse võitsid Oleg Vassiljev/Alex Martemianov (Venemaa), teise koha saavutas ekipaaž Vello Jürjo/Andres Laul (Eesti) ja kolmanda koha Mats Akerblad/Ulf Ender (Rootsi). Vello Jürjo ja Andres Laul on mitmekordsed Eesti meistrid, 78-aastane Jürjo on vanusele vaatamata endiselt suurepärases võistlusvormis.

ErikVon Holsti karikavõistlustega meenutatakse Monotüüp-XV jääpurjekaklassi konstrueerijat Erik von Holsti. Erik von Holst sündis 30. augustil 1894. aastal Vaivara vallas baltisakslaste perekonnas. Ta oli kuulus purjetaja ja jahtide konstrueerija, kes esindas purjetajana Eestit Monotüüp klassis 1936. aastal toimunud suveolümpiamängudel. Kõige kuulsam tema poolt konstrueeritud jääpurjekaklass Monotüüp-XV (1932. a) on aktiivselt tegev klass ka tänapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles