FC Kuressaare üritab maailmarekordit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Kuressaare mänguvorm.
FC Kuressaare mänguvorm. Foto: AFP / Scanpix
FC Kuressaare koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga korraldab 23. juunil Saaremaal maailma pikima jalgpallimängu naturaalse valgusega. Üritus on osa Eesti jalgpalli 100. juubeli pidustustest.

Maailma pikim päevavalgusega peetav jalgpallimäng läheb lahti 23. juuni öösel kell 3.00 Kuressaare linnastaadionil ning kestab nii kaua, kuni on veel võimalik palli näha, kirjutab fckuressaare.ee.

«Üle maailma on korraldatud mitmeid pikki vutimatše, kuid alati on nende läbiviimiseks kasutatud kunstvalgustust, meie nišš ongi just mängimine loodusliku valgusega ning püüame seda teha võimalikult kaua,» rääkis ürituse eestvedaja, FC Kuressaare president ja Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige Priit Penu. «Nägime vaeva, et üritus läheks ka Guinnessi rekordite raamatusse, ent see meil paraku ei õnnestunud, kuid sellegipoolest saab tegu olema mitteametliku maailmarekordiga.»

Plaani järgi mängivad kõik võistkonnad vähemalt 45 minutit, seejärel on veerandtunnine puhkepaus ning igal täistunnil läheb uus mäng peale.

«Muidugi ei pane me kätt ette ka nendele võistkondadele, kes soovivad mängida 2x45 minutit ehk täispika jalgpallimatši,» lisas Penu.

Igal mängul on olemas kohtunik ja staadionil 2 tablood: konkreetse mängu ja üldskoori tabloo.

Kuna Penu sõnul on tegemist kõige paremas mõttes rahvajalgpalli üritusega, siis osalejatele mingeid piiranguid ei seata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles