Kuldliiga toob koduse paremiku Jõgevale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Toomas Huik
Homme peetakse Jõgeva staadionil Eesti kergejõustiku Kuldliiga avaetapp, ühtlasi hakkab sellega pihta sarja neljas suvehooaeg.

 

Võistlustulle asub suur osa Eesti kergejõustikuparemikust eesotsas olümpiavõitja Gerd Kanteri ning Euroopa meistrite Ksenija Balta ja Mikk Pahapilliga. Et augustis toimuvad Berliinis maailmameistrivõistlused, siis on paljud sportlased võtnud juba Jõgeval sihikule normatiivide täitmise ja koondisepileti lunastamise.

Kettaheites pakuvad Kanterile konkurentsi Pekingi olümpia kuues Bogdan Pištšalnikov Venemaalt, U23 Euroopa meistrivõistluste hõbe Ivan Hryshin Ukrainast ja Märt Israel. Kettaheites teeb oma esimese kevadise võistluse ka seitsmevõistluse Euroopa meister Mikk Pahapill.

Kaugushüppe Euroopa sisemeister Ksenija Balta teeb avastardi 100 meetri jooksus, kus tal on võrdväärne vastane venelanna Jelena Novikova (isiklik rekord 11,36) näol. Eesti rekord on Balta nimel 11.47ga.

Meeste odaviskes on kohal kogu Eesti paremik. Põnev võistlus tuleb eksmaailmameister Andrus Värniku ja Jõgeva oma mehe Mihkel Kuke vahel. Tihedat konkurentsi pakuvad Risto Mätas ja Marko Jänes, kes kõik sihivad 80 meetri joone ületamist. Naiste odaviskes pole võimatu Eesti rekord, sest juba varakevadel näitas head minekut Moonika Aava. Eesti rekordnumbrid on 61.42. Eesti esinumbrile pakub tugevat konkurentsi lätlanna Madara Palameika.

Naiste kaugushüppes tuleb põnev duell Sirka-Liisa Kivise (isiklik rekord 6.67) ja lätlanna Aiga Grabuste (6.44) vahel. Meeste seas loodavad Tõnis Sahk ja Jaanus Uudmäe alistada kaheksa meetri unelmapiiri.

Meeste tõkkesprindis näeb Jõgeva publik Euroopa paremikku kuuluvat lätlast Stanislavs Olijarsi etteastet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles