Dortmund hankis lahkunud Götzele väärilise asendaja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrikh Mkhitaryan.
Henrikh Mkhitaryan. Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpallimeeskond soetab enda ridadesse Armeenia koondise ja Donetski Šahtari 24-aastase ründava poolkaitsja Henrikh Mkhitaryani.

Borussia jäi lõppenud hooaja järel ilma oma ründavast poolkaitsjaist Mario Götzest ning Mkhitaryanist peaks nüüd saama just tema asendaja. Borussia maksab armeenlase eest Šahtarile umbes 25 miljonit eurot.

«Dortmundi Borussia ja mängija on jõudnud ka lepingu osas ühisele arusaamisele ja sõlmitav leping kehtib 2017. aasta 30. juunini. Detailid tuleb veel paika panna,» teatas Dortmund klubi koduleheküljel.

Mkhitaryan liitus Šahtariga 2010. aastal ning lõppenud hooajal lõi ta Ukraina kõrgliigas 25 väravat ja oli ülekaalukalt liiga parim väravakütt. Armeenlast seostati pikalt ka Liverpooliga, kuid nüüd peavad inglased pöörama pilgud kellegi teise suunas.

Dortmundi jaoks oli see sel suvel kolmas suurem ost. Varasemalt olid nad soetanud endale Gaboni ründaja Pierre-Emerick Aubameyangi (ründaja eest maksti 13 miljonit eurot ja lõppenud hooajal oli ta Prantsusmaa kõrgliiga resultatiivsuselt teine mees) ja kreeklasest kaitsja Sokratis Papastathopoulose (kaitsja eest maksti 9,5 miljonit eurot).

Hiljuti teatas ka Dortmundi peatreener Jürgen Klopp, et algaval hooajal mängib jätkuvalt nende ridades ka poolakast ründaja Robert Lewandowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles