Vene katkestas, Kangur võib liituda edasipääsul

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Eesti korvpallikoondise ääremängija Siim-Sander Vene tegi neljapäeval oma seljale nii tõsiselt haiget, et pidi Tallinnas toimuva Nelja Rahvuse karikaturniiri pooleli jätma ja ravile keskenduma.

Neljapäeval Slovakkia vastu peetud kohtumises Eesti koondise algrivistuses alustanud Vene tundis mängu ajal, et ka nädal varem mängimist häirinud selg muutub jälle valusaks. Lõpuks läks olukord nii hulluks, et ta pidi kolmandal veerand­ajal edasisest mängimisest loobuma.

Eile hommikul käis Vene magnetuuringul, mille tulemuste järgi tehti talle selga süst.

«Venel annab selg tunda juba kolm nädalat, seepärast pidi ta ka eelmisel nädalal Austrias toimunud turniirist pärast teist kohtumist kõrvale jääma,» rääkis Eesti koondise arst Kalle Põder.

«Nüüd on kogu ravi suunatud sellele, et ta saaks kolmapäeval Hollandis EM-valikmängus osaleda. Kindel on aga see, et järgmised kolm päeva ei saa ta treenida,» nentis ta.

Põdra sõnul pakub süst paranemiseks kiiremat võimalust. Teine variant oleks anda mängijale rahu ja oodata umbes kuu aega. «Seis on praegu vilets, kuid ühest süstist peaks piisama,» nentis Vene eile õhtul. «Valu on alaseljas otse selgroo kõrval, ilmselt on see tekkinud ülekoormusest. Süst võtab valu ära ja lihased vabanevad pingest. Peaasi, et ma praegu selga ei põrutaks.»

Vene naasmine on koondise jaoks hädavajalik, sest meeskonna liider Kristjan Kangur jääb alagrupimängudest kindlasti eemale. Esialgsete arvamuste kohaselt võib ta kaaslastega liituda alles siis, kui eestlastel õnnestub alagrupp võita ja turniiri jätkata.

Kuigi Eesti koondise juhid ja Kanguri koduklubi Siena Montepaschi peavad mehe uuringute ja ravi üle tihedaid arutelusid, on praeguse seisuga tõenäoline, et Kangur sõidab Saksamaale uuringutele esmaspäeval, 29. juulil. Sportlase kubemepiirkonnas oleva songa ravimiseks on vaja ilmselt kergemat sorti lõikust. Pärast seda kulub aga taastumiseks seitse päeva. Arvestades aga asjaolu, et Kangur pole vahepeal treeninud, on tema kohene meeskonnaga liitumine välistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles