Noor põlvkond - Šadeiko, Klaup ja Mägi püüavad Moskvas kõrgeid tulemusi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi, Grit Šadeiko (keskel) ja Mari Klaup saabusid laupäeval Moskva MMile
Rasmus Mägi, Grit Šadeiko (keskel) ja Mari Klaup saabusid laupäeval Moskva MMile Foto: Liis Treimann

 «Võiksin MMil koguda taas 6200 punkti… 6300 võiks ka teha,» rääkis seitsmevõistleja Grit Šadeiko laupäeva õhtul Moskvas hotellis Kosmos toimunud Eesti kergejõustiklaste pressikonverentsil. Ta lisas, et tunneb end paremini, kui juuni lõpus Tallinnas Euroopa karikavõistlustel Eesti rekordit püstitades. «Toona ei osanud ma midagi oodata, nüüd aga tean, et olen treeningutel saanud enamvähem kõik asjad ära teha.»

Šadeiko teab, et varem pole ta suutnud suurvõistluse pinges endast maksimumi võtta. Oma mõtetes on ta alati läinud tegema suurt tulemust, kuid see on tekitanud liigseid pingeid. Seekord püüab ta sellest hoiduda.

Teise seitsmevõistlejana esmaspäeval startiv Mari Klaup on pärast juuni lõpus isikliku rekordi püstitamist kogenud tagasilööke. Juba toona pooleldi haigena võistelnud piiga haigus ägenes ja ta pidi tervise parandamiseks kasutama antibiootikume. Vaatamata keerulisele olukorrale käis ta vahepeal veel Universiaadil Kaasanis.

«Seal hakkas tervis juba paranema. Kaasanist naastes sain pisut puhata ja pärast seda korralikult harjutada,» rääkis ta. «Usun, et olen taas sellises vormis, et koguda üle 6000 punkti.»

Esmaspäeva hommikul alustab võistlust ka 400 m tõkkejooksu Eesti rekordimees Rasmus Mägi. Ta tunnistas, et pärast Tamperes võidetud U23 EMi pronksmedalit, võttis taastumine kaua aega ning Eesti meistrivõistlustele eelnenud nädalad möödusid keeruliselt. Alles koduse tšempionaadi järel hakkas organismi erksus tagasi tulema.

«Pärast Eesti meistrivõistlusi sain teha kümme korraliku treeningupäeva. Loomulikult oleks tahtnud rohkemat, kuid selline see hooaeg juba on…» lausus ta. «Midagi tegemata ei jäänud. Alati saab paremini, aga mingit probleemi ma ei näe.»

Mägi soovib kindlasti jõuda 24 poolfinalisti hulka. Selle koha piirile kuulub ta ka tänavuse hooaja edetabeli põhjal. Selleks tuleb aga juba esmaspäeva hommikul näidata väga kiiret aega. «Kindlasti tuleb joosta alla 50 sekundi – isegi kiiremini, arvan, et edasipääsu tagab aeg 49,6,» viitas ta kõrgetasemelisele konkurentsile.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles