U16 koondis kaheksa parema hulka ei pääsenud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus

Eesti kuni 16-aastaste noormeeste korvpallikoondis võitis eile hilisõhtul Sarajevos toimunud Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni viimases alagrupikohtumises Bulgaariat 67:45, ent uks kaheksa parema hulka jäi suletuks.

Bulgaaria vastu kerkis eestlaste parimaks kaksikduubli sooritanud Madis Soodla, kes viskas 19 punkti ja hankis lisaks 11 lauapalli, vahendas Basket.ee.

Soodlat toetasid otsustaval veerandajal mängu murdehetkedel taas järjest mitu olulist viset tabanud Hugo Erkmaa 14 punktiga, Ivalo Pajumets lisas 12 ning Robert Valge 10 punkti.

Täisedu ehk viie võiduga liikus alagrupist esikaheksasse Soome. Võrdselt kolm võitu ja kaks kaotust teeninud kolme järgmise meeskonna võrdluses edestasid Eestit paraku nii Makedoonia kui Portugal. Aivo Erkmaa ja Vaido Rego juhendatav Eesti noortekoondis jätkab alates kolmapäevast mänge kohtadele 9.-16. Vahegrupis minnakse esmalt kolmapäeval kell 16 kokku Rumeeniaga ning seejärel neljapäeval kell 16 Šveitsiga.

Kaheksa parema meeskonna hulgas heitlevad lisaks Soomele ja Makedooniale veel Tšehhi, Bosnia ja Hertsegoviina, Sloveenia, Inglismaa, Taani ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles