U16 koondis lõpetas EMi 16. kohaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 koondis.
U16 koondis. Foto: basket.ee

Bosnia ja Hertsegoviinas eile kulmineerunud noormeeste U16 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni jõuproovil leppis Eesti otsustavas kohamängus Portugali vastu 54:60 kaotusega. See tähendab, et Eesti lõpetas 22 meeskonna hulgast 16. kohaga.

Treenerite Aivo Erkmaa ja Vaido Rego käe all mänginud Eesti noortekoondis alustas kohtumist Portugali vastu hästi, juhtides esimese veerandaja lõpuks 21:13 ja poolajapausiks 32:29, vahendas basket.ee.

Teisel poolajal asusid vastased eelkõige tänu tõhusale maa-ala kaitsele järjekindlalt vahet vähendama. Viimasel veerandajal juhtis Eesti veel viis minutit enne lõppu 50:49, kuid loovutas perioodi teise poole 4:11 ja kogu mängu tulemusega 54:60 Portugalile.

Eestlaste parematena kerkisid esile Robert Valge 15 ja Norman Käbin 13 punktiga. Madis Soodla arvele kanti 12 punkti ja 17 lauapalli. Portugallaste edukamana tõi Diogo Brito 16 punkti.

«Kogu turniiri vältel valmistas meeskonnale raskusi maa-ala kaitse murdmine. Suurema osa korvialuste mängijate roll jäi samuti episoodiliseks. Füüsilises plaanis olime enamiku meeskondade vastu nõrgemad,» tõdes Eesti U16 koondise peatreener Erkmaa kokkuvõtvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles