MMi kangelast Mo Farah'd süüdistatakse dopingu tarvitamises

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Moskvas peetud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel 5000 m ja 10 000 m jooksus triumfeerinud Mo Farah on võimsate tulemuste tõttu langenud dopingusüüdistuste ohvriks. Tema treener Alberto Salazar on nendest juttudest tõsiselt häiritud.

Farah, kes võitis ka Londoni olümpiamängudel samad distantsid, püstitas eelmisel kuul Monaco Teemantliiga etapil lisaks 1500 m jooksus uue Euroopa rekordi (2.28,81).

Sellest ajast peale on Farahit erinevates foorumites dopingukasutamises süüdistatud ning Salazar kahtlustab kadedaid konkurente. 

«Mulle tundub, et ainuke viis, kuidas sind ei kahtlustata, oleks siis, kui sa jookseks väga kehvasti,» nentis Salazar. «Inimestel on paranoiad. Kõik usuvad, et kui keegi neist kiiremini jookseb, peavad mängus olema dopinguained. See on nende vabandus, et nad nii kiired pole. Meie südametunnistus on aga puhas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles