Kangert võib teha ajalugu, Nibali läheb aina paremaks

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert, Astana teine.
Tanel Kangert, Astana teine. Foto: Astana

Hispaania velotuuri 10. etapil tuli rattureil ületada esimene karm mägi – lõputõusuks oli valitud kõrgeima kategooria tõus, kus keskmine kaldenurk oli nõks enam kui kümme protsenti. Tanel Kangert võitles liidritega koos poole mäeni, võttis siis oma tempo ja lõpetas etapi 17. kohaga. Kaotust kogunes esimesena triumfeerinud Christopher Hornerile 2.48. Kokkuvõttes jätkab Kangert 14. kohal.

Et rattureid ootas ees puhkepäev, saatsid korraldajad nad tõsist mäeseina ronima. Kangert turvas, nagu ikka, Astana meeskonna liidrit Vincenzo Nibalit, kuid kuus kilomeetrit enne tippujõudmist andis selle ülesande Jacob Fuglsangile ja võttis ise hoo maha.

Üldarvestuses teisel kohal olnud Nibali siiski punast liidrisärki selga ei saanud. Finiši eel ründas Horner ning edestas teise kohaga lõpetanud Nibalit 48 sekundiga. Fuglsang lasi lõpus jala sirgu ja kaotas ka Kangertile, kes on seega endiselt paremuselt teine astanalane.

Enne puhkepäeva järel toimuvat temposõitu juhib Vueltat Horner. Nibali jääb temast maha 43 sekundit, Kangert 4.42.

Päev varem teatas Kangert, et 10. etapi lõputõus on kontemurdev ja see tuleb sooritada veel Hispaania kuumas ilmas. Samas oli ta rahul, et jalad, mis Vuelta eel häda tegid, on korras: «Tunnen end hästi ning olen õnnelik, et jalad on esimese nädala lõpuks nii heaks läinud ja loodetavasti jäävadki heaks.»

Astana spordidirektor Aleksandr Šefer oli hetkeseisuga rahul: «Nibali tuli Vueltale 75-protsendise vormiga ja eesmärk oli enne puhkepäeva teistele mitte väga palju aega kaotada. Nii läkski. Ta on löögipositsioonil ja muutub iga etapiga aina paremaks.»

Kangertil on võimalus teha ajalugu, sest seni on eestlaste parim koht Vuelta kokkuvõttes Jaanus Kuuma 14., aastal 1989.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles