Jago jääb ilmselt MM-valikturniirilt ja EMilt kõrvale

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Jago
Eerik Jago Foto: Internet

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreeneri Avo Keele sõnul ei kuulu kolm viimast hooaega Itaalias leiba teeninud Eerik Jago tõenäoliselt augusti keskel MM-valikturniiril ja septembri alguses EM-il osalevasse koondisse, vahendab volley.ee.

«Vaadates Jago haiguste ja vigastuste tõttu nurjunud hooaega peab ta hakkama tugevat põhja laduma,» põhjendas Keel.

Keel ja Jago vestlesid nelja silma all kuu alguses Tamperes Soome - Brasiilia Maailmaliiga mängude raames, kus lepiti kokku, et lõplik otsus langetatakse järgmisel nädalal pärast seda, kui koondis on naasnud Kasahstani Vabariigi presidendi Nursultan Nazarbajevi 16. karikavõistlustelt Ust-Kamenogorskist.


Jago pole tänavu suvel koondisega trenni teinud, sest tema perre sündis juuni lõpus poisslaps. Viimati esindas ta Eestit mullu mais EM-valikmängus Montenegroga. Küll on 28-aastane ja 196 cm pikkune nurgaründaja teinud kahel viimasel nädalal koos Salo Piivolleyga pallitrenni ning külastanud iseseisvalt jõusaali.

«Ma ei oska koondisest eemalejäämise kohta midagi öelda, sest pole jõudnud selle peale mõelda. Lapse sünniga kaasnes rohkem tööd, kui oskasin oodata,» ütles Jago.

Küll andis Jago mõista, et võitluseta ei taha ta ajalooliselt võimalusest ehk EM-il mängimisest loobuda. «Hea meelega läheksin kasvõi mõneks päevaks laagrisse, et siis treenerid saaksid oma silmaga minu taseme üle otsustada,» märkis Jago. «Usun, et suudaksin end vormi ajada, kuid samas tuleb mõista ka teisi mängijaid, kes on terve suvi selle nimel ühiselt tööd rabanud. Võrkpall on siiski võistkonnaala ja hästi kokkumänginud meeskond annab suure eelise.»

Jago pole päris nõus seisukohaga, et välisklubisse pole mõtet pingile istuma minna. «Igas meeskonnas pole häbi olla vahetusmängija. Paljud maailma tipud peavad pinki nühkima. Ma pole enam 18-aastane ning kui füüsiliselt ja tehniliselt vormi jõuan, pole pikk mängupaus probleem,» rääkis Jago.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles